Kokemukset taaperon aurinkorasvasta

IMG_2905

Kirjottelin lähes vuosi sitten blogiini aurinkorasvoista nimenomaan siitä näkökulmasta, kun yrittää valita omalle pikku taaperolleen sitä tehokasta, mutta samalla turvallista aurinkorasvaa, ja niistä seikoista, jotka tuota valintaa tehdessä olisi hyvä ottaa huomioon. Lupailin tuolloin myös kirjoittaa blogiini kokemuksiamme valitsemastamme aurinkorasvasta. Speksit aurinkorasvan valintaan voit lukea tuosta alkuperäisestä postauksesta, jonka löydät täältä. Nyt sitten vuorossa vihdoin ja viimein ovat ne rehelliset kokemuksemme ja ainakin aurinkorasva tuli perin pohjin testattua ensin viime kesänä pitkällä viikonloppureissulla Ruotsin Kolmårdenissa, kahden kuukauden ajan Kroatiassa ja nyt viimeisimpänä kahden viikon reissullamme Thaimaassa. Sanoin vuosi sitten kirjoittamani tekstin lopussa, että mikäli mielipidettäni käyttämästämme aurinkorasvasta ei kuulukaan, voisi olettaa olleemme tyytyväisiä kerta valitettavaa ei ole löytynyt. Suomalainen ihminenhän usein on hiljaa niin kauan, kun kaikki menee hyvin ja älähtää vasta, kun johonkin ei olla tyytyväisiä. Tämänkin aurinkotuotteen kanssa tilanne on pitkälti juurikin se, että olemme olleet todella tyytyväisiä, mutta hieman risujakin on pakko kuitenkin antaa.

 

*Biosolis Aurinkoemulsio KIDS kasvoille ja vartalolle SPF 50+ on tehnyt juuri sen, mitä se lupaakin eli suojannut lapsemme ihon auringolta. Emme toki pidä lastamme auringossa yhtään enempää kuin on tarve. Rannalla ja ulkoaltailla ihoa on suojattu UV-vaattein ja UV-hatulla. Emme myöskään koskaan levitä pyyhkeitämme paahtavan auringon alle, vaan etsimme paikan puiden varjoista tai aurinkovarjon alta. Silti aikaa tulee vietettyä paljon vesi- ja rantaleikkien parissa rantaan lipuvia, vaahtopäisiä aallonharjoja karkuun juosten tai niiden yli hyppien sekä hiekkakakkuja taputellen tai simpukankuoria keräillen. Muutenkin vietämme varsinkin lomillamme paljon aikaa ulkona. Hotellissa ainoastaan nukutaan yöt, käydään suihkussa ja välillä käydään torkkumassa päiväunet. Niinpä kunnolliselle aurinkorasvalle on tarvetta eikä UV-vaatteilla voi suojata kaikkea, varsinkaan jatkuvasti. Välillä päällä on naruolkaiminen hellemekko.

Biosoliksen aurinkorasva on helppo levittää lapsen iholle eikä se jätä ihoa muumimaisen valkeaksi, vaikka suojausteho perustuukin täysin fysikaalisiin suotimiin, joille tyypillistä on se, että ne herkästi jättävät iholle valkean kalvon. Tätä ongelmaa ei Biosoliksen kanssa ole, kunhan rasvan levittää huolellisesti eikä levittäminen ole todellakaan vaikeaa tai työlästä, sillä koostumus on aika juokseva, kevyt sekä helposti levittyvä. Rasva ei ole meillä myöskään käytössä päivän aikana tahrannut vaatteita valkeilla rannuilla ja jos vaatteelle onkin pisara aurinkorasvaa tippunut tai kämmenillä iholle rasvaa hieroessa kämmensyrjä on osunut vaatteen tekstiiliin jättäen rasvaläikän, ovat tällaiset aurinkorasvatahrat lähteneet hyvin pesussa pois. Tuotteessa on myös omaan nenääni miellyttävä mieto tuoksu, joka ei ole liian voimakas.

Ja mikä tärkeintä! Lapsemme ei ole kertaakaan palanut auringon säteiden vaikutuksesta, vaikka olemme viettäneet lähemmäs 80 päivää aurinkoisissa hellelukemissa, joista suurimpana osana elohopea kipusi selvästi yli +30 asteen. Aurinkorasva on juoksevan koostumuksensa ansiosta riittoisa, vaikka meillä ensimmäisestä tuubista viimeiset pisarat ravistettiin käyttöön jo aika päiviä sitten ja sittemmin rasvaa on ostettu lisää. Meillä tosin aurinkorasvalla on aika paljon saatu läträilläkin.

 

Tuubi maksaa hieman alle 30 euroa, joten mielestäni se on aika keskihintainen. Aurinkorasvoja löytyy toki paljo edullisemmallakin hinnalla, joten halvin vaihtoehto tämä ei ole, mutta hinnan vastineeksi saa myös mielestäni laatua ja käyttömukavuutta. Se mitä tuolla hinnalla sen sijaan ei saa, on kunnollinen purkki. Aurinkorasvatuubi itsessään on nimittäin todella surkea ja korkki falskaa jatkuvasti. Niinpä neuvoni onkin ostaa joko uusi tyhjä säilytyspurkki tai – puteli, jossa on kunnollinen tiivis korkki, jolloin välttää rasvan levahtelun pitkin kassin pohjaa. Mikäli rasvaa kuitenkin käyttää sen alkuperäisestä pakkauksestaan, kuljeta sitä muovipussilla suojattuna ellet halua valella kaikkia samassa kassissa olevia tavaroita aurinkorasvalla. Lentokonekuljetuksen ajaksi teippaa purkin korkki kiinni extrateipillä siten, että se kestäisi vaikka ydinsodan, niin sitten on ehkä mahdollisuus, että rasva on purkissa, eikä sen ulkopuolella, vielä lennon jälkeenkin.

Biosolis Aurinkoemulsio KIDS kasvoille ja vartalolle SPF 50+

 

Plussat:

+ täyttää kaikki EU:n aurinkotuotteita koskevat säädökset

+Tehokas suoja (UVA + UVB), korkea SPF-kerroin 50+

+Suojausteho perustuu fysikaalisiin mineraalisuotimiin

+Ei sisällä nanopartikkeleita

+Vegaaninen luonnonkosmetiikkatuote

+Helposti levittyvä

+Ei jätä iholle valkeaa kalvoa

+ Sisältää luomutuotettua Aloe Veraa ja monia muita kasviöljyjä, jotka hoitavat ja kosteuttavat ihoa

+Vaateystävällinen tuote

+Vettä kestävä koostumus (uinnin jälkeen aurinkorasvaa on kuitenkin aina syytä lisätä)

 

Miinukset:

-Hieman hintava vajaan 30 euron hinnallaan (pakkauskoko 100ml)

-Aurinkorasvaputelin korkki falskaa

 

Suosittelen siispä vahvasti tätä tuotetta lapsen ensimmäiseksi aurinkorasvaksi kokemustemme perusteella, mutta siirrä aurinkorasva parempaan säilytyspurkkiin suojellaksesi itseäsi aurinkorasvafiaskolta!

 

*sisältää mainoslinkin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: