Kevät tuli myös Nalalle

IMG_2977

Nalalle koitti myös kevät uuden kevätluukin myötä. Talvipalttoo kävi tukalaksi ja painavaksi ja kipakoiden paukkupakkasten myötä helmikuussa ennätyspaksuksi kasvanut pohjavilla teki Nalankin olosta sisätiloissa jo selvästi kuuman. Kyllähän tuo koira turkiltaan alkoikin muistuttaa jo enemmän lammasta kuin koiraa. Nala aloittikin omatoimisen kevätturkin kevennyksen heti, kun kalenterin sivu kääntyi maaliskuuhun ja irtoilevaa pohjavillaa tuntui olevan kotimme joka kolkka aivan täynnä. Niinpä minä päätin vähän vauhdittaa turkin kevennystä ja heitettiin talvipalttoo talviteloille kertarytinällä. Trimmasin nimittäin Nalalle kevyemmän kesäluukin ja samantien kun Nalan turkki oli mennyt menojaan, oli Nalakin kuin uudesti syntynyt. Ulkonakin Nala pomppi kuin vallaton pentu lumihangessa ja koirasta saattoi nähdä, että näin on nyt todella hyvä olla.

IMG_2984

Itse olen sitä mieltä, että koiramme on niin ihanan söpö tuossa ohuessa ”kevättrenssissään” ja Nalan kaunis herkän hopeainen sävykin tulee lyhyestä karvasta kauniisti esille. Kaikista onnellisin olen kuitenkin siitä, että aamulla töihin lähtiessä nyt ei tarvitse ensin rullata työvaatteita tarrarullalla lävitse, jotta niistä saa irti koiran joka puolelle levittämän pohjavillan, säärtä ei korista heti paksu karvavana, kun koira vain käveleekin ohitse ja sattuu viistämään kyljellään pohkeeseeni ja kodissamme ei vaella pohjavillapallerot kuin karut preeriapallot aavikoilla ”Fievel matkalla villiin länteen” -elokuvan tyyliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: