Kinkkuvoileipäkakku – juhlapöydän suosikki

DSC_1441[2]

Kevät tuo mukanaan juhlapöytien kattaukset ja pähkäilyn tarjottavista sekä hyvistä resepteistä. Kevään ja kesän juhliin kahvipöydät katetaan koreaksi ja tarjolle nostetaan ihanat herkut. Mutta pitäisikö tarjolla olla lämmintä ruokaa vai saadaanko juhlavieraiden nälkä taltutettua kahvipöydän antimilla? Mikäli päätös on kattaa tarjolle vain kahvipöytä, voi olla hyvä idea tarjota myös makeiden herkkujen lisäksi jotain suolaista purtavaa. Voileipäkakut ovat ehdottomasti juhlapöydän suosikkeja, joilla myös ainakin pikku nälän ellei vähän suuremmankin nälän karkoittaa helposti. Meillä voileipäkakkujen perään kuolataan vesi kielellä ja omissakin tarjoiluissa voileipäkakkuja onkin näkynyt tiuhaan. Ne ovat vuodesta toiseen kahvipöydän suosikkeja, jotka keräävät aina kehut ja kiitokset. Tässäpä meidän hyväksi toteamamme syntisen herkullisen voileipäkakun resepti kinkkutäytteellä.

 

Kinkkuvoileipäkakku

DSC_1442[1]

Täyte:

 • 150g maustamatonta tuorejuustoa
 • 150g kevyt kermaviiliä
 • 150g Koskenlaskija Ruoka (maustamaton)
 • nippu ruohosipulia (jätä pieni osa ruohosipulista koristeluun)
 • 200g ohuen ohuita ylikypsiä saunapalviviipaleita
 • 1rkl sinappia
 • ripaus valkopippuria
 • tilkka sitruunamehua

Lisäksi:

 • 6 viipaletta kauralesepaahtoleipää
 • 6 viipaletta real ruisleipää

 

Kostutukseen:

 • 2dl vahvaa lihalientä

 

Kuorrute:

 • 300g maustamatonta majoneesia

 

Koristeluun:

 • persiljasilppua
 • ruohosipulisilppua
 • kirsikkatomaatteja
 • salaatinlehtiä
 • oliiveja
 • kurkkusiivuja
 • muutama ohuen ohut ylikypsä saunapalvikinkkusiivu

 

Pilko kinkku aivan pieneksi kuutioksi ja silppua myös ruohosipuli. Sekoita pilkotun kinkun ja ruohosipulisilpun sekaan täytteen muut aineet ja tarkista maku. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kasaa voileipäkakku suoraan tarjoiluvadille. Alimpaan kerrokseen laita kolme ruisleipäviipaletta peräkkäin ja kostuta lihaliemellä. Lado täytettä leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Toiseen kerrokseen asettele kolme paahtoleipäviipaletta peräkkäin ja kostuta jälleen lihaliemellä sekä levitä kerros täytettä leipien päälle. Kolmas kerros tehdään jälleen kolmella ruisleipäviipaleella ja jälleen kostutetaan leivät lihaliemellä ja levitetään kerros täytettä. Jokaiseen kerrokseen tulee siis noin kolmasosa täytteestä eli täytettä tulee olla kussakin kerroksessa reilusti. Viimeisenä neljänteen leipäkerrokseen ladotaan kolme viipaletta paahtoleipää, jotka kostutetaan vielä lihaliemellä. Tämän jälkeen voileipäkakku kelmutetaan tuorekelmulla tiiviisti ja päälle laitetaan vielä kevyt leikkuulauta painoksi. Voileipäkakku nostetaan yöksi jääkaappiin tekeytymään, kostumaan tasaisesti ja maustumaan mehukkaaksi. Seuraavana päivänä ennen juhlia otetaan voileipäkakku jääkaapista ja kuoritaan kakku esiin kelmun alta. Tasoitetaan reunat siistiksi, kuorrutetaan kakku ohuelti majoneesilla ja koristellaan runsailla koristeilla mieleiseksi.

DSC_1444[1]

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: