Kevätjuttuja

IMG_3065

Tänään meillä on tehty kevätjuttuja, vaikka tälläkin viikolla lunta on tuprutellut taivaalta ihan talviseen malliin ja eilen pakkasmittarissakin oli taas niin hyytävät lukemat, että talvitakkia sai vetää tiukemmin päälle ja nostaa kaulaliinan reunaa taas kunnolla ylös. Sää ei todellakaan ole lupaillut mitään rytinällä saapuvia kevätilmoja tai lempeitä trenssikelejä. Usko elää kuitenkin vahvana; kyllä se kevät sieltä saapuu!

IMG_3069

Kevätfiiliksissä eiliseltä Etelä-Pohjanmaan visiitiltä autoomme tiensä löysi söpö, pieni narsissi, joka matkasi mukanamme Jyväskylään ja kauppareissulla ostoskoriin ilmestyivät keväisissä väreissä ihanan pirteää kevättunnelmaa luovat kynttilät. Kotona narsissit pääsivät myös kirkuvan pinkkiin ruukkuun ja tämä väriloisto toikin heti keväisen tunnelman oven pieleemme. Satakoot lunta, mutta meillä on jo kevään värit narsisseja myöten esillä.

IMG_3047

Ja ei se kevään fiilistely oven pieleen loppunut, sillä pääsiäistä silmällä pitäen istutimme tänään myös rairuohot minikokoiseen kiuluun. Viherpeukaloiksihan meitä ei voi kehua, sillä viimeisetkin kotimme viherkasvit kupsahtivat Thaimaan matkamme aikana ja jotenkin minulla vaan ei ole taitoa siihen, että saisin kukat tai muutkaan kasvit ulkona saatika sisällä pysymään elossa. Mielelläni aina sisustan viherkasveilla, mutta meillä ne tuppaavat olemaan kertakäyttötavaraa, kun yksi toisensa jälkeen ne kuihtuvat ruukkuihinsa. Asuntomme pikkuruisen pihanurmikonkin olen istuttanut nyt kolmeen kertaan uusiksi ja olemme tässä nykyisessä asunnossamme asuneet neljä vuotta. Hirveän hyvät kasvienkasvatusmeriitit eivät siis ole osuneet minun kohdalleni, kun nurmikkokaan ei pysy elossa.

IMG_3049

IMG_3053

Nyt kuitenkin oli kevätkylvön aika, nimittäin sen rairuohon, jotta saadaan pääsiäiseksi tipuille vihreä peti. Tämä oli Alisan ihka ensimmäinen kerta, kun hän pääsi kylvämään rairuohoa ja kylläpä tähän istutuspuuhailuun keskityttiinkin tarkkaavaisesti. Nyt sitten pitäkää peukkuja, että onnistumme edes tässä rairuohon kasvatuksessa.

IMG_3055IMG_3057

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: