Muuttuneet pääsiäissuunnitelmat

IMG_3098IMG_3099

Täksi viikonlopuksi meillä oli suunnitelmissa niin paljon ihania pääsiäisjuttuja, mutta niin vain nuo suunnitelmat piti haudata vielä vuodeksi odottelemaan seuraavaa vuotta, sillä lauantaiaamuun meillä herättiin flunssan kourissa. Alun perin tarkoitus oli nousta lauantaina ylös hyvissä ajoin pirteänä ja heti aamupuuron jälkeen piti suunnata ihanan kuuloiseen pääsiäistapahtumaan, missä olisi ollut niin kanit, tiput kuin minihevosetkin lasten ja toki myös aikuistenkin ihasteltavina, olisi päässyt kärryajelulle ja ratsastamaan ihka oikealla ponilla ja samalla olisimme voineet täydentää myyntipisteiltä pääsiäisherkut pakkaseen suoraan kotimaisilta tuottajilta. Näiden ihanien suunnitelmien sijaan aamupalan oheen kaivoimme kuumelääkkeet esille ja kietouduimme tiukemmin lämmittävien vällyjen väliin. Kipeäksi tällä kertaa tuli Alisa ja samaa tahtia, kun kuumemittarin lukema kipusi kohti korkeita asteita, murenivat pääsiäissuunnitelmat silmissä.

IMG_3103

IMG_3100

Niin jäivät siispä välistä myös tämän vuoden virvontakierros pääsiäistrullin huiveineen, punertavine poskineen sekä nenän vartta ja poskipäitä koristavine pisamineen sekä Alisan toive sunnuntaisesta ulkoiluretkestä lähisaareen makkaranpaistoon ja mukavasta istuskelusta pulkan kyydissä, jossa paksu lähilampolasta ostettu lampaantalja olisi tarjonnut pehmoisen ja lämpimän pesän pikku retkeläiselle. Tuonnemmaksi jouduimme myös lykkäämään Alisan synttärileipomukset, sillä eteenpäin joudutaan nyt lykkäämään Alisan 2-vuotisjuhlia päiväkodissakin. Tuota juhlapäivää oltaisi juhlittu päiväkotikavereiden kanssa maanantaina ja Alisan oli tarkoitus leipoa herkkuja ystävilleen viikonlopun aikana. Nyt kuitenkin uusi viikko alkaa Alisalla sairastellen ja päiväkotikavereille leivotaan sitten, kun on tervehdytty.

IMG_3104

IMG_3107

Onneksi kuitenkaan kaikki kiva ei jäänyt välistä eikä kaikesta tarvinnut luopua. Alisa katseli huoneensa ikkunasta kaiholla asuntomme ohi kulkevia veikeän näköisiä pikku virpojia, jotka kiersivät ovelta ovelle hienojen oksakoriensa kanssa. Pihamaa oli täynnä noitia, kissoja, pupuja ja vaikka minkä näköisiä virpojia. Koko lysti ei kuitenkaan jäänyt Alisaltakaan väliin, sillä lauantaina Alisan kanssa askartelimme myös omat oksat kotosalla, jotka koristelimme värikkäillä sulilla, piippurasseilla, kimaltelevilla pääsiäismunilla, helminauhoilla sekä perhosilla. Askartelu oli valtavan hauskaa ja Alisa itse päätti mihin mikäkin koriste kiinnitettäisiin ja minä sitten vain teipin kanssa toimin itse maestron apukäsinä. Sunnuntaina Alisa sai meillä kotona virpoa meille vanhemmille ja kummille, joka oli käymässä kylässä, ja tietysti pikku Alisa-virpojakin sai suklaisan palkan virpomisestaan. Alisa ei kyllä palkkaa vastaan olisi halunnut luopua kauniisti koristelemista vitsoistaan, vaan mieluummin olisi pitänyt sekä vitsan että palkan itsellään. Onneksi vitsat eivät kuitenkaan joutuneet kauas, vaan maljakkoon siihen muilta meillä käyneiltä virpojilta saatujen vitsojen viereen koristamaan olohuonetta ja luomaan ehtaa pääsiäisen tunnelmaa.

IMG_3113

IMG_3117

Eiköhän tästä vielä hyvä pääsiäinen kehkeydy, vaikka joskus suunnitelmat ei menekään toivotusti! Ensi vuonna meiltä singahtaa kuitenkin semmoinen pääsiäistrulli luutineen ja vitsoineen virpomisen ihmemaahan, että pois alta risut ja männynkävyt!

IMG_3123

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: