Helppo ja nopea arkiruoka: timjamimarinoidut kanaleikkeet ja korianteritabbouleh

IMG_3216

Tämän ruuan inspiraationa olivat kaapissa nahistuvat kasvikset, sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin heittää ruokaa eli suomeksi sanottuna rahaa roskiin! Tabbouleh on ihan loistavaa arkiruokaa, johon saa upotettua nuupahtavat tuoreyrtit ja ylimääräiset tomaatit ja näin helposti voi pienentää ruokahävikkiä. Ruokaidea on peräisin libanonilaisesta keittiöstä ja perinteisesti tabbouleh on maustettu persiljalla ja mintulla, mutta meillä ruukkuihin meinasivat nuupahtaa mintun lisäksi korianteri ja timjami, joten helppo arkiruoka luotiin näiden yrttien ympärille, jotta saatiin hyötykäyttöön nahistuneet yrtit. Broilerin ohutleikkeille tehtiin illalla ennen nukkumaanmenoa nopea timjamimarinadi ja seuraavana päivänä töistä tullessa arkipäivällinen valmistui salamannopeasti, kun broilereista pyyhittiin vain marinadit pois ja leikkeet paistettiin pannulla kypsäksi ja samaan aikaan kymmenessä minuutissa valmistuu upeita makuja pursuileva korianteritabbouleh. Tässäpä siispä resepti, josta ruokailee helposti neljä aikuista.

 

Timjamimarinoidut broilerin ohutleikkeet

 • noin 450g broilerin ohutleikkeitä marinoimattomana

Marinadi:

 • 3 valkosipulinkynttä
 • ½ ruukullista tuoretta timjamia
 • 1rkl fariinisokeria
 • ½ tl mustapippuria myllystä
 • 3rkl soijakastiketta
 • ½ sitruunan mehu
 • 1,5 dl rypsiöljyä

 

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet silpuksi ja silppua myös timjami. Sekoita marinadin ainekset sekaisin kulhossa. Laita broilerin ohutleikkeet pakastuspussiin ja kaada leikkeiden päälle pussiin marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja hiero marinadi leikkeisiin joka puolelle. Jätä marinoitumaan yön yli jääkaappiin. Seuraavana päivänä ota broilerit pussista, pyyhi ylimääräinen marinadi pois leikkeiden pinnalta ja paista kuumalla paistinpannulla kypsäksi rypsiöljy-margariiniseoksessa.

 

Korianteritabbouleh

 

 • ½ ruukullista tuoretta korianteria
 • ½ ruukullista tuoretta timjamia
 • 3dl couscousia, bulguria tai osan voit korvata myös kvinoalla
 • 1 kanaliemikuutio
 • ½ dl oliiviöljyä
 • 3 tomaattia
 • 1 sipuli
 • 1 ½ sitruunanmehu

 

Tämän lisukkeen esikuvana toimi libanonilainen tabbouleh, mutta se tehtiin niistä raaka-aineista ja niillä määrillä, joita jääkaapista löytyi. Jos siis otat ihan asiaksesi valmistaa tabboulehia, muokkaa ohjetta niin, että lisää tuoreiden yrttien määrää reilusti, sillä autenttinen tabbouleh saa olla väritykseltään selkeästi yrteistä vihreä ja salaattimainen. Laita tähän määrään siis ainakin ruukulliset tuoreita yrttejä. Suhde perinteisessä tabboulehissa on sellainen, että desiä bulguria/couscousia kohden saisi olla iso nippu persiljaa (tässä ohjeessa korianteria) ja pieni nippu minttua, siten että persiljan ja mintun suhde on 2:1. Mutta nyt tämän ohjeen kimppuun. Keitä couscous paketin ohjeen mukaan eli desiä kohden couscousia desi vettä. Liota keitinveteen kanaliemikuutio. Kun vesi kiehuu, sekoita sekaan couscous, nosta levyltä ja jätä kannen alle kuudeksi minuutiksi tekeytymään. Tämän jälkeen erottele couscous haarukalla ja sekoita sekaan oliiviöljy. Sekoita sekaan myös silputut yrtit, pieneksi silputtu sipuli, pilkotut tomaatit, joista on siemenet poistettu sekä sitruunanmehu. Tarjoa kanaleikkeiden kanssa lisäkkeenä.

IMG_3218

Nam! Tämä maistui myös superhyvin 2-vuotiaalle maistelijallemme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: