Lapsen synttärijuhlat: joko ne taas tulivat?! …ja menivät. 8x vinkit helppoihin synttärijuhliin.

IMG_3197Yksi asia, mikä vuosien varrella on tuntunut kasvattavan esiintymistiheyttään, ovat synttärijuhlat. Olivat ne sitten omat, puolison, lapsen tai jonkun muun läheisen, niin tuntuu, että juurihan niitä vasta juhlittiin, joten miten ne taas voivat tulla kalenterissa vastaan! Minusta tuntuu, että vastahan viime kuussa sitä kotiuduttiin sairaalasta vastasyntyneen esikoisen kanssa ihmetyksestä huuli pyöreänä ja sitten viime viikollahan me vasta juhlimme tuon ihanuuden 1-vuotisjuhlapäivää ja kipuilin tuntoineni, kun vauvani kasvoi yhdessä yössä taaperoksi ja samalla toivoin, että saisin pysäytettyä kellot siihen hetkeen, kun vauvani vielä on pieni. Nyt kuitenkin taas vuosi on jo vierähtänyt ja taas juhlittiin lapsen syntymäpäivää, kun mittariin on kertynyt jo hurjat kaksi vuotta. Miten se syntymäpäivä tuli taas vastaan näin nopeasti?!

IMG_3257IMG_3262Mutta toisaalta onhan tässä itselläkin kertynyt vuosia samaan tahtiin. Olin 26, kun tein raskaustestin, mikä vihdoin ja viimein lupasi minulle vauvan, ja nyt kauhulla odotan tämän vuotista edessä häämöttävää ja uhkaavasti sekä itsepintaisesti lähestyvää kolmenkympin rajapyykkiä. Nii’in… Enkö minäkään muka pysy aina 25-vuotiaana, kun omakin syntymäpäivä tuntuu osuvan kohdalleni paljon useammin kuin palkkatyöstä kertyvä vuosiloma? Niinpä, kun niitä synttäreitä nyt sitten juhlitaan alvariinsa, ajattelin kerätä muutamat vinkit ylös, miten juhlajärjestelyissä itsensä voisi päästää helpommalla.

IMG_3265

Kutsu tekstarilla…

 

…tai facebookissa, messengerissä, Whatsappissa, sähköpostitse ja mitä näitä nyt on kaiken maailman sähköisiä viestikanavia. Kutsuminen tällä tavalla on helppoa, nopeaa ja vaivatonta eikä kutsut kerrytä lisäkuluja, sillä paperikutsuista, kuorista, korteista ja mahdollisista postimerkeistäkin tulee äkkiä sievoinen lisäsumma synttärijuhlien kustannuksiin. Lisäksi paperikutsujen raapustelu, taiteilu ja askartelu vievät äkkiä myös ison siivun aikaakin. Niinpä tärkeintä on, että saat vieraillesi perille tiedon: ”mitä, missä, milloin”, sillä kutsun perimmäinen tarkoitus on kuitenkin, että vieraat osaavat saapua paikalle oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.

 

Tilaa tarjottavat valmiina

IMG_3255

IMG_3261

Tämä säästää ehdottomasti kaikista eniten aikaa ja vaivannäköä, sillä ennen juhlia on siivousta ja koristeluakin sekä mahdollisesti muitakin järjestelyä vaativia yksityiskohtia, joten leipomisen voi aina ulkoistaa ammattilaiselle. Toki tämä vaihtoehto maksaa hieman enemmän, mutta ei sitä toki kahvipöytään tarvitse nostaa esille sen seitsemää eri sorttia suolaista ja makeaa, vaan yhdelläkin kakulla pärjää, jolloin puhutaan vain parin kympin hintaerosta itsetehtyyn. Tilaamalla pitopalvelusta säästää sen sijaan ajassa ja vaivassa paljon, kun itse tarvitsee muistaa vain varata kahvit ja kahvimaidot ja juhla-aamuna on toki hyvä muistaa noutaa ne valmiit tarjottavat pitopalvelusta.

 

Jäätelökakku

 

Kun kerroin yhdelle lapsemme kummeista päätöksestämme vetää tänä vuonna juhlat läpi helpolla kaavalla ja luovutin taikinakulhon vispilöineen ammattileipurin vastuulle tilaten valmista kahvipöytään, kertoi ystäväni, että se toki on hyvä vaihtoehto myös, mutta hän on luotsannut hyvällä menestyksellä synttärit läpi joskus ihan vain jäätelökakun voimalla. Helppoa sekin ja ehdottomasti edullisempaa, joten keitä juhlapöytään kahvit ja nosta tarjolle jäätelökakku; kukkaro kiittää ja kakku maistuu varmasti sekä aikuisille että lapsivieraillekin. Tosin lapsivieraille kahvin sijaan voisi tarjota vaikka mehua.

 

Kata kertakäyttöastiat

IMG_3210

Jos vieraita on tulossa enemmän, säästä itsesi tiskivuorelta sekä stressiltä, mistä saadaan astiat kaikille ja riittävätkö kahvikupit ja lautaset. Kertakäyttöastioita on vaikka minkälaisilla kuoseilla ja mieluisia löytyy moneen makuun, astiat riittävät kaikille, lisäkustannusta astioista tulee muutama euro, mutta mikä parasta; kun kahvit on juotu ja kakut syöty, ei tarvitse riidellä siitä, kuka hoitelee tiskivuoren, sillä astiat voi heittää roskiin ja that’s it. Juhlien jälkeen keittiö on mintissä nopeammin kuin kerkeää kissaa sanoa.

 

Käytä eripariset servetit

IMG_3219

Rahaa säästyy, kun lastenjuhliin kattaa servetit kaapista löytyvistä jämäpaketeista. Kaikkien servettien ei todellakaan tarvitse olla samaa kuosia, vaan kattaukseen saa väriä ja hauskaa jujua, kun käyttää hyödyksi kaapin perukoille unohtuneet servettipakettien jämät.

 

Hyödynnä vanhat koristeet

IMG_3211

Juhlista jäävät koristeet kannattaa säilöä koriste- ja askartelulaatikoihin ja ottaa käyttöön myöhemmissä juhlissa, sillä se vähentää juhlien kustannuksia sekä vaivannäköä, säästää aikaa ja on myös ekologinen vaihtoehto, sillä turhaan sitä ostaa uusia koristeita joka juhliin, kun koristeitakin voi oikein hyvin kierrättää. Alisan synttärijuhlissa pujotimme servetteihin muun muassa häissämme hyvin palvelleet, itse askartelemamme servettirenkaat, jotka oli tehty punaisista erisävyisistä helmistä ja rautalangasta. Näihin koristeisiin ei siis näissä juhlissa kulunut aikaa eikä koristeita tarvinnut metsästää kaupasta tai askarrella itse, sillä ne olivat jo valmiina.

 

Tilaa verkkokaupasta

IMG_3164

Aikaa ja vaivaa säästää suunnattomasti myös se, että tarvitsemansa juhlakoristeet ja rekvisiitat tilaa suoraan netistä. Näin ei tarvitse juosta kivijalkamyymälöissä etsimässä tarvitsemaansa. Lisäksi netistä tilaamalla säästää helposti myös rahaa, sillä hintavertailun tekeminen on nopeaa eri verkkokauppojen välillä verrattuna siihen, että juoksisi fyysisesti käymään monessa eri putiikissa vertailemassa valikoimaa ja hintoja.

 

Vähemmän on enemmän

 

Pikkulapset eivät arvostele koristeita ja tarjoiluja tai juhlaohjelmaa. Ne yksityiskohdat ovat meitä vanhempia ja isompia lapsia varten. Pikkulapsia kiinnostaa tunnelma. On hauskaa, kun on hauskaa ja se riittää. Tarjoiluiksi riittää ihan hyvin yksinkertaiset eväät ja lapset saa onnelliseksi ihan vaikka vain kekseillä ja mehulla. Niinpä omaa rimaakin voi ihan huoletta laskea. Hauskaa tekemistä juhlissa lapset keksivät loputtoman mielikuvituksensa ansiosta ihan itsekin ja lahjaksi tulee kuitenkin jotain niin kiehtovaa, mikä saa koko lapsilauman haltioitumaan loppujuhlan ajaksi. Oli se sitten junarata, jota aletaan rakentaa porukalla tai keppihevonen, jolla ratsastamista odotetaan malttamattomana, kun kaikki haluaisivat ratsastaa samaan aikaan. Lapset ovat loistavia omien juhliensa seremoniamestareita.

IMG_3238Lue myös:

Lapsen ensimmäiset teemasynttärit: 2-vuotiaan naamiaiset

Tunnelmat Alisan 1-vuotissynttäreiltä

Äidin tuntoja esikoisen 1-vuotissynttäreiden kynnyksellä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: