Treffit 4/12: vappuhenkinen brunssi

IMG_3436

IMG_3435

Viime tinkaan meni, mutta saatiin kuin saatiinkin järjestettyä huhtikuullekin treffit. Huhtikuu tuntui olevan niin täynnä kaikenlaista kalenterin täytettä aina lapsen 2-vuotissynttäreistä lähtien ja koko kuukausi hujahtikin ohi melkein kuin huomaamatta, joten viime tinkaan lapsenvahtia kysellessä kävi jo mielessä, että näinköhän kompastuimme omaan treffisuunnitelmaamme jo huhtikuussa, vaikka vuotta on jäljellä vielä huimasti ja tusinasta treffejä on jäljellä vielä aimo nivaska. Toisin kuitenkin kävi; lapsenvahti löytyi ja kalenterista raivautui pieni väli, mihin nämäkin treffit sujahtivat oikein mukavasti.

IMG_3443

IMG_3441

Tällä kertaa treffeille emme lähteneet omaa olohuonettamme pidemmälle, sillä valmistimme kaksin brunssin itsellemme kotonamme omassa keittiössä. Herkut katettiin olohuoneen puisen arkkupöydän päälle ja sohvalla yhdessä istuskellen herkuteltiin brunssin monipuoliset särpimet parempiin suihin. Nämä treffit eivät siis muuta tarvinneet kuin hieman lapsivapaata aikaa keittiössä yhdessä kokkaillen, ruokia ideoiden ja makuja yhdistellen. Brunssin ihanat herkut ja menu suunniteltiin blogini yhteistyökumppaneiden Vietävän hyvään ja Alavuden Öljynpuristamon tuotteiden ympärille eli mahdollisimman paljon suosittiin suomalaisia, puhtaita makuja.

IMG_3442

Menuun päätyivät juustolajitelma *Saloniemen juustolan Salakaato- ja Johtotähti-juustoista (valkosipuli- ja yrttijuustoa) sekä valkohomejuustoa, *Kotitilan mustikkahilloketta (toimii aivan älyttömän hyvin yhdessä valkohomejuuston kanssa), lihapullia, punajuurihummusta, papusalaattia, quiche lorrainea eli ranskalaista pekonipiirakkaa, jonka resepti löytyy blogistani täältä sekä kolmioleipiä savuahven- ja rosvopaisti-punajuuripestotäytteillä. Jälkkäriksi oli varattuna sokerimunkit ja suklaata, mutta tämän menun jälkeen vatsa oli niin täynnä, että valmistamamme suolaiset brunssiherkut olivat livahtaneet jälkiruokavatsankin puolelle, joten munkit jäivät iltaherkuksi ja suolaisen brunssin sai kruunata vain muutama palanen suklaata. Tässä jakoon seuraavaksi pääsevät siispä ihanat brunssireseptit, jotka herkullisuutensa lisäksi ovat superhelppoja ja nopeita valmistaa, sillä hyvän ruuan lisäksi rakastan ennen kaikkea helppoja, yksinkertaisia reseptejä, jotka sopivat perheenäidin aikatauluihin, resursseihin ja voimavaroihin. Näillä reseptien mitoituksilla ruokkii helposti neljä nälkäistä suuta brunssipöydässä.

 

Superhelpot lihapullat Vietävän hyvään lihapulla-aineksesta

IMG_3449

 • 400g naudan jauhelihaa
 • 1dl *Vietävän hyvään lihapulla-ainesta
 • 2dl ruokakermaa
 • ½ tl suolaa
 • 1rkl *Vietävän hyvään jauhelihamaustetta

 

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja pyörittele taikina lihapulliksi. Paista lihapullat paistinpannulla margariinissa tai öljyssä.

 

Helppo ja nopea punajuurihummus punajuuripestosta

IMG_3446

 • 1prk *Alavuden Öljynpuristamon punajuuripestoa
 • ½ tlk kikherneitä
 • ½ sitruunan mehu
 • ¼ dl *Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua rypsiöljyä
 • 2rkl tahinia
 • ½ tl juustokuminaa (jeera)
 • ½ tl suolaa

 

Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kaikki ainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja surauttele tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Tätä saa surautella jonkin aikaa, jotta koostumus ei jää rakeiseksi, vaan suutuntuma on samettinen. Kun olet sitä mieltä, että nyt koostumus on hyvä, niin surauta hummusta sauvasekoittimella kuitenkin vielä hetki.

 

Papusalaattia basilikaisella kastikkeella

IMG_3447

 • ½ tlk (noin 140g) kikherneitä
 • 1 tlk (noin 270g) kidneypapuja
 • 1tlk (noin 140g) maissin jyviä
 • pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja
 • 2rkl *Alavuden öljynpuristamon kylmäpuristettua basilikarypsiöljyä
 • ¼ dl valkoviinietikkaa
 • ripaus suolaa
 • ripaus mustapippuria myllystä
 • ½ tl sokeria
 • rukolaa

 

Laita kikherneet, kidneypavut sekä maissit siivilään ja huuhtele sekä valuta ne. Laita huuhdellut ja valutetut kikherneet, kidneypavut ja maissin jyvät kulhoon ja lisää sekaan puoliksi halkaistut kirsikkatomaatit. Valmista erillisessä pienessä kulhossa kastike sekoittamalla yhteen öljy, etikka, suola, pippuri ja sokeri. Sekoita kastike papusalaatin sekaan. Lopuksi huuhdo rukolat ja mikäli rukola on kovin voimakasta ja kitkerää niin voit liottaa sitä hetken kylmässä vedessä. Ravistele rukolan lehdet kuiviksi ja pyöräytä papusalaatin joukkoon.

 

Kolmioleivät rosvopaisti-punajuuripestotäytteellä

IMG_3440

Täyte:

 • 8 siivua possun rosvopaistileikkelettä
 • 100g ruohosipulituorejuustoa
 • 2rkl ranskankermaa
 • ½ prk *Alavuden Öljynpuristamon punajuuripestoa
 • ripaus pippuria
 • ½ tl suolaa

Lisäksi:

 • paahtoleipää
 • sinappia
 • sulatejuustoa
 • rapeita salaatinlehtiä

 

Lisää korkeaan, kapeaan kulhoon kaikki täytteen ainekset ja surauta samettisen tasaiseksi sauvasekoittimella. Paahda paahtoleivät ja anna leipäsiivujen jäähtyä ennen täyttöä. Leikkaa leivät halki kulmasta kulmaan kolmioiksi. Voitele toinen leipäpala sinapilla ja toinen sulatejuustolla. Lisää jommallekummalle leipäpalalle täytettä sekä rapea salaatinlehti ja nosta toinen kolmion muotoon leikattu leipäpala kanneksi.

 

Kolmioleivät savuahventäytteellä

IMG_3448

Täyte:

 • ½ tlk *Kotitilan savuahvenia
 • 100g ruohosipulituorejuustoa
 • 2rkl ranskankermaa
 • ripaus pippuria

Lisäksi:

 • paahtoleipää
 • sulatejuustoa
 • maustamatonta tuorejuustoa
 • rapeita salaatinlehtiä

 

Lisää korkeaan, kapeaan kulhoon kaikki täytteen ainekset ja surauta samettisen tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja halutessasi lisää ripaus suolaa. Paahda paahtoleivät ja anna leipäsiivujen jäähtyä ennen täyttöä. Leikkaa leivät halki kulmasta kulmaan kolmioiksi. Voitele toinen leipäpala tuorejuustolla ja toinen sulatejuustolla. Lisää jommallekummalle leipäpalalle täytettä sekä rapea salaatinlehti ja nosta toinen kolmion muotoon leikattu leipäpala kanneksi.

DSC_2170[1]

Sillä välin kun me kokkailimme ja herkuttelimme, oli Alisa viettämässä mukavaa päivää kumminsa kanssa. Parivaljakko suuntasi yhdessä jäätelölle, sen jälkeen shoppailemaan vappupalloa, jota varten Alisalle oli pakattu omaan kukkaroon muutama killinki mukaan ja lopuksi kaksikko oli vielä suunnannut satamaan katselemaan veneitä, joita Alisa rakastaisi tuijotella vaikka koko päivän. Lopuksi saimme siispä tämän kaksikon vielä brunssipöytämme rääppiäisiin ja loput brunssiherkut katosivatkin nälkäisten retkeläisten suihin siinä vaiheessa viimeistään ja tuli siinä itsekin vielä dippailtua muutama lihapulla ihanaan punajuurihummukseen, napsittua jokunen juustokuutio suuhun ja herkuteltua viimeiset valkohomejuustopalat mustikkahillokkeella.

IMG_3450

Tämän postauksen myötä haluan toivottaa ihanaa vappua lukijoilleni! Herkutellaan ja nautitaan!

 

*tuotteet saatu blogin kautta

11 Replies to “Treffit 4/12: vappuhenkinen brunssi”

 1. Päivitysilmoitus: Punajuurihummus – Vesta box
 2. Päivitysilmoitus: Papusalaatti – Vesta box
 3. Päivitysilmoitus: Kolmioleivät – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: