Mitä äidille lahjaksi? 10 ideaa!

DSC_0657[1]Äitienpäivä koittaa tuota pikaa ja monella varmasti tuohon juhlapäivään kuuluu myös äidin tai puolison muistaminen jollakin päivään sopivalla lahjalla. Sunnuntaina monessa perheessä juhlitaan äitejä. Onko teillä ollut tapana toivoa äitienpäivälahjoja vai onko se äidille aina yllätys, mitä paketista paljastuu tai mitä äitienpäivä tuo mukanaan? Päättävätkö lapset paketin sisällön vai hankkiiko puoliso jotain oikeasti äidin toivomaa lahjapakettiin? Meillä äitien- ja isänpäivälahjoja ei ole koskaan toivottu. Se ei toki tarkoita sitä, etteivätkö lahjat olisi tervetulleita, sillä kukapa ei tykkäisi lahjoista! Samaan tapaan, kuten synttäri- ja joululahjoja monesti toivomme, äitien- ja isänpäivään ei kuitenkaan ole perheessämme edes lapsuudenkodissani kuulunut oikeastaan minkäänlaista toivomuskulttuuria, paitsi ruuan suhteen, sillä ruoka on aina tärkeää.

 

Äitien- ja isänpäivät ovat olleet lasten ideoiden ja askartelujen kyllästämiä ja sellaisena ne toki haluan pitääkin. Äitienpäivässä tärkeintä on yhdessäolo sen tärkeimmän kanssa, joka minusta on äidin tehnyt eli lapseni. Äidit kuitenkin toivomuslistasta huolimattakin oman kokemukseni mukaan rakastavat lahjoja ja päivästä voi tulla täysi fiasko, jos minkäänmoista lahjaa ei lahjakääreisiin ole paketoituna tai äitiä ei muuten ole rakkaudella huomioitu. Niinpä ajattelin koota viime hetken ideat tähän postaukseen, josta voit saada vinkkiä äitienpäivän lahja- ja yllätyspulmiin. Mukaan mahtuu monta lahjaideaa laihallekin kukkarolle sekä tavarapaljouteen hukkuville äideille ihanat aineettomat lahjat.

DSC_2180[1]

Hemmottele aamiaisella

 

Kerran vuodessa äiti on ansainnut hartaudella valmistetun aamiaisen. Sen sijaan, että eteen nostettaisiin vain mikropuuro ja kahvikuppi, kannattaa äitienpäivänä aamiaiseen pistää peliin hiukan lisäeforttia. Miten olisi englantilainen aamupala kananmunieen, pekoneineen, papuineen ja paistettuine sienineen? Vai olisiko teidän perheen äidin mieleen amerikkalaiset pannukakut kera tuoreiden marjojen ja reilun vaahterasiirappilorauksen? Tai miten olisi tuoreet bagelit täytettynä savulohella ja tuorejuustolla? Äitienpäivänä äidille katetaan juuri sellainen aamupala, joka saa äidin hihkumaan rakkaudesta hyvään ruokaan ja parhaaseen mahdolliseen starttiin päivälle.

 

Valmista päivällinen tai varaa pöytä ravintolaan

 

Kotikokki pyöräyttää äidin lempiruuat äitienpäivän päivälliseksi ja kattaa oman kodin ruokapöydän kauniiksi somistaen kattauksen kukin ja servetein. Toisaalta aivan yhtä ihanaa on viedä koko perhe valmiiseen pöytään lempiravintolaan ja vain nauttia yhteisestä ruokailuhetkestä ilman, että kenenkään tarvitsee säntäillä jääkaapin, lieden, uunin ja tiskipöydän välillä hiki hatussa laskeskellen ajoituksia, jotta kaikki valmistuu päivälliselle ajoissa ja mikään ei jää raa’aksi.

IMG_3467

Aurinkoinen piknik

 

Jos äitienpäivälle osuu kaunis, aurinkoinen ja lämmin sää, pakkaa piknikherkut koriin ja lähtekää yhdessä nauttimaan ulkoilmasta. Viihtyisään paikkaan vaikkapa omenatarhaan, suosikkipuistoon, luontopolun varteen tai missä teidän perhe nyt sattuu viihtymäänkään, maahan levitetty paksu viltti ja viltille nostetut eväät saavat hymyn kenen tahansa huulille. Kilistelkää äidin kunniaksi kuohuviinillä ja herkutelkaa suupielet punaisena mansikoilla.

 

Shoppailukierros

 

Naiset rakastavat shoppailua ja vielä enemmän naiset rakastavat sitä, kun shoppailemaan ei tarvitse mennä yksin, vaan saa mukaan seuraa. Viekää äiti shoppailemaan ja antakaa käyttöön sopivaksi katsomanne budjetti. Kun kaupasta on löytynyt uusi, ihana paita tai vaikkapa hyvinistuvat housut, voi koko porukalla suunnata vielä shoppailun päätteeksi vaikka jädelle ja kahville.

 

Äidin oma hetki –hemmottelupaketti

 

Osta kauniiseen lahjapussukkaan äidille hemmottelupaketti äidin omaan, ihanaan hetkeen. Voisiko se sisältää vaikkapa jonkin äidin lukurepertuaariin sopivan kirjan, suklaata, salmiakkia ja hyvää teetä? Äidin oma hetki voisi olla myös lahjakortti kauneushoitoon, kampaajalle tai vaikka jalkahoitajalle.

 

Lahjaksi palvelus

 

Äidit ovat tottuneet pyykkäämään muiden kalsarit, siivoamaan muiden sotkut ja tekemään muutenkin kotitöitä kyllästymiseen saakka. Jokainen äiti varmastikin rakastaisi lahjaa, jolla annettaisiin äidille lupa nostaa jalat ylös ja ottaa rennosti sillä välin, kun muu perhe siivoaa talon, siistii talven jäljiltä pihan kesäkuntoon tai pesee harmaaksi pölyyntyneet ikkunat.

DSC_0658[1]Kylpyläkäynti

 

Kylpyläloma olisi varmasti myös monen äidin mieleen. Jos ei varaa ole koko viikonlopun kylpylähotellilomaan erikoishoitoineen, löytyy kylpylöitä lähes joka kaupungista tai vähintään sitten siitä naapuripitäjästä, joten myös päivän mittainen kylpylävisiitti porealtaineen, saunoineen ja vaikkapa allasbaarissa tarjottuine jäätelöhetkineen koko perheen kesken saisi monen äidin onnelliseksi.

 

Kukkia ja äitienpäiväkortti

 

Äidit tulevat onnelliseksi lasten itse askartelemista äitienpäiväkorteista ja jos ihanan kortin seuraksi on vielä hankittu kaunis kukkakimppu, on lahja onnistunut taatusti!

 

Päivä äidille

 

Tätä lahjaa arvostaisi varmasti monikin äiti, mutta etenkin ne äidit, jotka esimerkiksi välimatkan vuoksi näkevät aikuisia lapsiaan vain harvoin. Aikuiselta lapselta lahjaksi saatu yhteinen aika on varmasti parasta, mitä tällainen äiti voi saada. Yhteisen äiti-lapsipäivän ympärille voi sitten kehitellä ihan mitä vain; leffa kotisohvalla ja herkuttelu saavillisella popcorneita, päivällinen ravintolassa, kivan aktiviteetin harrastaminen yhdessä, shoppailupäivä tai ihan mitä vain tykkäätte yhdessä tehdä. Tärkeintä on yhdessä vietetty aika.

 

Äitiyspakkaus lahjaksi maailmalle

 

Äitiyspakkauksia on mahdollista lahjoittaa. Muutamalla kympillä voi ostaa samantapaisen äitiyspakkauksen, kuin mitä vauvaperheille Suomessa jaetaan, ja tuon pakkauksen voi lahjoittaa tuoreelle äidille kauas kehitysmaahan ja avittaa näin yksi pieni vastasyntynyt vauva paremman elämän alkuun. Lahjoituksen voi tehdä vaikkapa oman äidin nimissä ja näin antaa omalle äidille lahjaksi hyvää mieltä.

IMG_3472

Ihanaa tulevaa äitienpäivää jokaiselle äidille, erityisesti omalle äidilleni! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: