Lammaslihapullat tomaattikastikkeessa

DSC_2227[1]

Lihapullat ovat aika tavanomainen arkiruoka ja jos ne joka kerta valmistaa samalla reseptillä, voi tuo ruoka käydä nopeasti vähän tylsäksikin. Tosin minä kyllä rakastan spagettia ja lihapullakastiketta yli kaiken, mutta ehkä olinkin edellisessä elämässäni Kaunottaresta ja Kulkurista tuttu Kaunotar ja sieltä tuonut mukanani tähän elämään rakkauden lihapullapastaan. Niinpä olenkin sitä mieltä, ettei lihapullapastareseptejä voi koskaan olla liikaa ja tässäpä tuleekin yksi erittäin varteenotettava lihapullapastakandidaatti, jossa tavanomaisiin lihapulliin verrattuna uutta jujua makuun ja vaihtelua tavanomaiseen tuo karitsan luomujauheliha sekä fetapalat, jotka on piilotettu lihapullien sisälle. Tämä ruoka sopii lihapullafaneille, karitsanlihasta tykkääville sekä lapsille! Isin ja tyttären kotipäivänä meidän muksu vetäisi lounaalla aivan järjettömällä ruokahalulla ensin omat lihapullansa parempiin suihin ja sen jälkeen vielä isin lautasella jäljellä olevat lihapullat sen enempää lupia isiltä kyselemättä, että saakos sinun annokseen kajota. Pieni haarukka kävi lautasella nopeammin kuin kerkesi lihapullaa sanomaan. Lammaslihapullat tomaattikastikkeessa kera spagetin teki siispä kauppansa meidän perheessä ja tässä näiden mehevien lihapullien ohje tomaattikastikkeineen jakoon myös tänne blogiinkin.

 

Lammaslihapullat

 

 • 400g karitsanjauhelihaa
 • 1 lihaliemikuutio
 • 1dl vettä
 • 3 rkl korppujauhoja
 • 1 kananmuna
 • 2 valkosipulinkynttä
 • ½ tl suolaa
 • ½ sitruunankuori
 • ½ tl kuivattua minttua
 • mustapippuria myllystä maun mukaan (arviolta noin 1 tl)
 • 100g fetaa

 

Liota lihaliemikuutio veteen. Hankalasti liukeneva kuutio liukenee helpommin lämpimään veteen. Turvota korppujauhot lihaliemessä. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet, huuhtele sitruuna ja raasta raastimella sitruunasta keltainen pintakerros. Valkoista osaa ei kannata raastaa, koska sen maku on kitkerä. Käyttäessäsi ruoan maustamiseen sitruunankuorta, suosittelen valikoimaan kaupan vihannesosastolta mukaan luomusitruunan, jotta hedelmän kuorta ei olisi kyllästetty kaiken maailman kemikaaleilla, sillä niitähän emme toki halua ruokaamme. Sekoita kulhossa sekaisin jauheliha, lihaliemessä turvotetut korppujauhot, kananmuna, valkosipuli silputtuna, raastettu puolikkaan sitruunankuori, minttu, suola sekä mustapippuri. Muotoile lihapullataikina pulliksi ja sujauta jokaisen lihapullan sisään yksi fetakuutio. Paista lihapullat paistinpannulla margariinissa kypsiksi.

 

Vinkki! Lammaslihapulliin toimisi superhyvin myös tuoreet yrtit ja etenkin nyt kesällä kannattaa hyödyntää oman yrttipenkin antimia. Testaa vaikka tuoretta minttua, persiljaa ja timjamia.

 

Tomaattikastike

 

 • 400g laadukasta tomaattimurskaa
 • 1 sipuli
 • 2rkl sitruunanmehua
 • ½ lihaliemikuutiota
 • 1tl suolaa
 • mustapippuria myllystä maun mukaan

 

Kun olet paistanut lihapullat valmiiksi, siirrä ne pois pannulta ja valmista kastike samassa pannussa, sillä pannusta saat kastikkeeseen upeaa makua paiston jäljiltä. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota pannulla nokareessa margariinia. Lisää tomaattimurska, sitruunanmehu, suola, mustapippuri ja puolikas lihaliemikuutio, kiehauta ja lisää sekaan lihapullat. Tarjoa spagetin kera ja nauti.

DSC_2228[1]

Tänään oli niin upea sää, että eväänä olleen pasta-annokseni lämmitin työpaikan taukohuoneen mikrossa ja sen jälkeen kirmasimme lautasinemme työkaverini kanssa ulos syömään lounaamme sekä nauttimaan lämpimästä auringonpaisteesta. Tuossa syödessämme kuvasin pasta-annokseni myös tähän postaukseen, kun ensin olin kuitenkin pahimpaan nälkään vetäissyt hetulaani puolet annokseni lihapullista. Ei huono miljöö viettää työpäivän lounastaukoa, vai mitä mieltä olet?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: