Parsa-pekonipasta

IMG_3368

 

Parsa-pekonipasta

 

 • 330g *Vihreä härkä härkäpapupastaa
 • suolaa
 • 170g pekonia
 • 1 sipuli
 • 500g parsaa
 • ¼ sitruunan mehu
 • 2dl mustaleima emmentaljuustoa raasteena
 • 1dl vettä
 • 1 ½ dl kermaa
 • ½ dl *Vietävän hyvään sienikastikejauhetta
 • mustapippuria

IMG_3371

Laita isoon kattilaan pastavesi liedelle kuumenemaan ja mausta vesi runsaalla suolalla. Jotta pastasta tulee maistuvaa, tulisi keitinveden olla yhtä suolaista kuin merivesi. Toiseen kattilaan, joka mielellään saisi olla tarttumaton teflonpinnoitettu kattila, laita myös kiehumaan vesi parsoja varten. Mausta parsojen keitinvesi sitruunanmehulla ja suolalla. Valmistele parsatangot katkaisemalla parsan leikatusta päästä puumainen kärki pois. Paksuista parsatangoista varresta voi kuoria nuhjuista pintaa pois aivan ohuelti. Pätki parsat kolmeen tai neljään osaan. Kun parsojen keitinvesi kiehuu, esikeitä parsoja 2-3 minuutin verran. Kaada vesi pois ja siirrä parsat odottelemaan paistoa kulhoon, jonka olet täyttänyt kylmällä vedellä. Näin parsat eivät ylikypsy, kun ne jäähtyy samantien. Silppua sipuli ja pilko pekoni pieneksi. Siirrä parsojen keittämisessä käyttämäsi kattila takaisin liedelle. Laita pekonit kylmään kattilaan ja laita levy takaisin päälle. Odota, että pekoneista irtoaa rasvaa, pekonipalat ovat kokonaan erottuneet toisistaan ja pekoni alkaa saamaan kattilassa jo hieman väriä pintaan. Lisää sekaan sipulisilppu ja kuullottele. Ota pieni kattila ja valmista siinä Vietävän hyvää sienikastikepussin ohjeen mukaisesti yksi annos kastiketta. Meillä tosin oli kermaa 1 ½ dl ja vettä 1dl vaikka ohje taitaa sanoa mitat juuri toisin päin. Eli mittaa kattilaan vesi, kerma sekä kastikejauhe, sekoita, kiehauta edelleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Laita pasta kiehumaan. Härkäpapupasta kypsyy 4-7 minuutissa. Jos käytät jotain muuta pastaa, varmista keittoaika pastapussin kyljestä ja mikäli keittoaika on pidempi, laita pastat kiehumaan jo hieman aiemmin. Lisää pekoni-sipuliseoksen sekaan vedestä siivilöidyt, esikeitetyt parsat ja paista niitä pari minuuttia pannulla. Rouhi myllystä parsa-pekoni-sipuliseoksen sekaan vielä hieman mustapippuria. Lisää sienikastikkeen sekaan juustoraaste. Kun pasta on valmis, siivilöi pasta ja lisää kattilaan parsojen ja pekonin joukkoon. Kaada pastan päälle sieni-juustokastike ja sekoita kaikki sekaisin tasaisesti. Sitten ei muuta kuin pekoni-parsapasta lautaselle ja nassua kohti. Tämä ruoka on valmista puolessa tunnissa ja takuuvarmasti aivan ihanaa! Härkäpapupasta tekee ruuasta myös täyttävän ja se pitää nälkää loitolla tehokkaasti. Lihattoman version tästä pastasta saa korvaamalla pekonin aurinkokuivatuilla tomaateilla.

IMG_3372

IMG_3374

Alkuperäisen postauksen ”Arjen ruokapelastajat: 3x nopeat pastat” löydät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: