Ilta omenatarhassa

IMG_3546

Pari viikkoa on tässä mennä hujahtanut aika vauhdikkaasti. Mukaan on mahtunut niin lapsen ensimmäinen kevätjuhla, aikuisten grillibileet, töissä uuden opettelua, kuin kaikenlaista muutakin menoa ja meininkiä ja ennen kaikkea tulevaisuuden suunnittelua. Se näkyy täällä blogissakin, kun blogin virtuaalisivuilla pitää sen vuoksi hiljaisempaa ja postaustahti on tavanomaista hitaampi. Arjen kiireissä ei aina kerkeä istahtamaan koneen eteen kirjoittelemaan, eikä aina ole aikaa tai energiaa antaa sekavana pursuilevan ajatusvyyhdin soljua sormien läpi sanoiksi ja tekstiksi. Kun vihdoin illalla on päivän ohjelmat paketissa ja lapsi yöunilla, on ollut ihanaa vain hetkeksi rojahtaa sohvalle katsomaan telkkaria tai joinakin iltoina itsekin jopa kömpiä aikaisin petiin unille. Se jos mikä on minulle vierasta, nimittäin ajoissa nukkumaanmeno, sillä illat venähtävät aina turhan myöhäisiksi.

IMG_3555

Tänään työpäivän ja päivällisen päätteeksi oli kuitenkin ihanaa vaihtaa viikonloppuvapaalle Jyväskylän Survon omenatarhan maisemissa. Me pakkasimme mukaan piknikviltin, haimme omenatarhan viereisestä kaupasta jäätelöt ja suuntasimme nauttimaan herkut omenatarhan pehmeälle nurmikolle. Levitimme vilttimme punaisenaan kukkivien omenapuiden keskelle ilta-auringon lämpöön ja herkuttelimme jäätelömme kaikessa rauhassa.

IMG_3543

IMG_3553

Kun jäätelöt oli popsittu nassuihin, yritimme puhallella saippuakuplia, mutta saimme kokonaiset yhden saippuakuplan aikaiseksi, sillä saippuavesi oli hölskynyt kassin pohjalla niin vaahdoksi, ettei siitä saanut puhalletuksi ehjiä, hentoisen tuulenvireen mukaan tempautuvia kuplia. Ilta-auringon pitenevien varjojen keskellä juoksentelimme varpaat nurmikossa ja varsinkin Alisa innostui tekemään kuperkeikkoja pitkin nurmimättäitä ja heittäytyi ilosta kikatellen pehmeän, pitkän nurmen sekaan makoilemaan. Siellä me selällään katseltiin rehevänä kukkivien omenapuiden oksia sinistä taivasta vasten.

IMG_3558

IMG_3561

Viikonlopulle ei olisi voinut saada ihanampaa starttia, kuin jäätelöillä herkuttelu ja kuperkeikat kukkivassa omenatarhassa. Vastahakoisesti pakkasimme viltin ja keräsimme roskamme mukaan vasta, kun kello näytti jo sen verran paljon, että Alisakin oli jo auttamattomasti myöhässä iltapalaltaan. Tämä oli kuitenkin sen arvoista, että kotiinlähtöä hieman kannatti venyttää.

IMG_3547

IMG_3549

Mukavaa viikonloppua!

DSC_2251[1]

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: