Pala kauneutta

IMG_3733IMG_3734

Olen sitä mieltä, että ihminen tarvitsee ympärilleen kauneutta. Vaikka se tuntuu ehkä pinnalliselta ajatukselta, niin ihminen on kuitenkin visuaalinen olento, jolle näköaisti on yksi tärkeistä aisteista ja me ihmiset nautimme kauneudesta sekä visuaalisesti silmäämme miellyttävistä asioista. Ne tuovat meille tasapainoa, mielihyvää ja onnellisuutta. Kauneus sen sijaan ei sitten olekaan ihan yksiselitteinen käsite. Se voi tarkoittaa jokaiselle meistä aivan eri asioita.

IMG_3735

Mikä sitten on kaunista? Siinä missä kauneutta toiselle ovat pitkät ja tuuheat silmäripset, hykertelee toinen onnesta, kun kukka- ja vihannespenkit loistavat rikkaruohojen poissaololla. Yksi nauttii kauniisti sisustetusta kodista ja toiselle kauneutta on kaikessa yksinkertaisuudessaan siisti koti, sisustuksesta viis. Joku rakastaa kauniita vaatteita, toinen koruja ja kolmas kampauksia. Kun yksi ihailee uuden karheaa autoa, jonka kyljet hohtavat juuri maalattua, metallinhohtoista, virheetöntä maalia, käyttää toinen muutaman minuutin aina ennen ruokailua kauniisti asetellun ruoka-annoksensa kuvaamiseen. Jollekin kauneutta voi olla vaikkapa idyllinen kahvila tai ylellinen ravintola ja toinen taas pakahtuu onnesta ihaillessaan kaunista rintamamiestorppaansa, jota ympäröi kuusiaita ja pihan perälle on istutettu perunoita ja mansikoita. Jollekin kauneutta on kaunis, huoliteltu meikki ja toiselle koivuntuoksuisella shampoolla juuri pestyt hiukset. Kauneutta ovat myös ihanat maisemat, jotka tuovat sieluun tasapainoa ja yhtälailla toinen ihastelee puolestaan kaupunkien loisteliaita värivaloja. Joku voi viehättyä värikkäistä kattokupoleista tai talojen julkisivuista, toinen taas nauttii sataman ylle laskeutuvasta näkymästä, missä veneet keinuvat kevyessä meriveden liplatuksessa ja purjeveneiden mastot huojuvat tasaiseen tahtiin.

IMG_3736

IMG_3740

Oli se kauneus itselle mitä tahansa, niin on tärkeää, että ihminen saa nauttia kauneudesta ympärillään, kunhan se vain ei aiheuta vahinkoa tai harmia muille. Kauneus todella tuo elämään positiivisia fiiliksiä, hyvän olon tunnetta, mielihyvää, tasapainoa, itsevarmuuttakin ja vähintäänkin se piristää arkea. Jos kahvilassa tilaat tarjoilijalta vaikkapa kahvin, joka tarjoillaan vaahdotetun maidon kera ja kahvi tuodaankin pöytään siten, että maitovaahdon pinnalle on taiteiltu esimerkiksi kultainen sydän tai kruunu, niin tuohan tuo pieni kaunis yksityiskohta vähintäänkin hymyn kahvinjuojan huulille. Kauneus luo ympärilleen positiivisuutta, iloa ja hymyjä ollen näin tärkeä osa hyvinvointiamme.

IMG_3741

IMG_3743

Tänään me nautimme Alisan kanssa luonnon tarjoamasta kauneudesta Jyväskylän Mäyrämäen rhodopuistossa. Sää oli niin lämmin ja aurinkoinen, että päätimme lähteä katsomaan Larin jalkapallopelejä, mutta emmehän me sitten pysyneetkään tekonurmen laidalla sen kauempaa mitä jäätelötuuttimme kestivät. Kun jätskit oli syöty aurinkoisessa katsomossa, hilpaisimme rhodopuistoon valtavien alppiruusupensaiden lomaan ihastelemaan täydessä kukkaloistossa paistattelevaa metsätilkkua. Havupuiden lomassa valtoimenaan kukkivat alppiruusut ovat taianomainen ja jopa epätodellinen näky. Siellä me puikkelehdimme kamera kädessä jättiläispensaiden lomassa ilta-auringon siivilöityessä sieltä täältä havupuiden ja rhodopensaiden läpi maahan saakka ja napsimme valokuvia toinen toistaan kauniimmista kukkasista ennen kuin suuntasimme leikkipuistoon keinumaan ja kiipeilemään. Tämä luonnon tarjoama kauneuspilkku oli ehdottomasti omiaan kruunaamaan tämän touhukkaan viikonlopun.

IMG_3744

Mikä oli sinun palasi kauneutta kuluneen viikonlopun aikana?

IMG_3745

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: