Painehuuhtelulaitteella liat veks ja ammattilaisen autopesussa kiiltävä lopputulos

IMG_3808

Yhteistyössä Tuulilasipinnoitus, postauksen lopussa arvonta

 

Ihan ensimmäisenä kysymys kaikille auton omistaville; vietkö autosi pesuautomaattiin ammattilaisen suorittaman käsinpesun sijaan siksi, että uskot käsinpesun olevan niin kallista, että se jääköön vain herrojen herkuksi? Minä nimittäin olen aina luullut juuri niin ja siksi vienyt autoni pesuautomaatteihin, vaikka en niiden pesutulokseen ole koskaan ollut täysin tyytyväinen. Tämä teksti saattaa kuitenkin muuttaa tämän käsityksen.

 

Pesuautomaattien pesut eivät ole nekään ilmaisia, mutta silti lopputulos ei ole aina ihan toivotunlainen, varsinkaan jos pesuun viety auto on ollut todella pinttyneen likainen. Lisäksi pesuautomaatin tekemän pikaisen pesun jälkeen ovenpielet, ikkunat, peilit ja valot on silti saanut itse pyyhkiä, vaikka pesupalvelusta on kuitenkin ihan sievoisen summan maksanutkin. Oman kokemukseni mukaan pesuautomaattien hinnat liikkuvat 15-30 euron tietämissä. Olen kuitenkin automaattisesti ajatellut, että ammattilaisen suorittama käsinpesu maksaa mansikoita, joten ottamatta hinnoista oikeasti selvää olen tyytynyt automaattipesuihin, niin kuin muutkin näyttävät tekevän.

 

Olin siispä mielettömän innoissani, kun sain yhteistyön mahdollisuutta tiedustelevan yhteydenoton jyväskyläläiseltä Tuulilasipinnoitukselta. Tai no jos ihan tarkkoja ollaan, niin ensin mietin, että häh, miten minä nyt voisin tehdä yhteistyötä minkään tuulilaseja pinnoittavan yrityksen kanssa, sillä eihän meillä ole mitään yhteistä, mutta pikainen kurkistus yrityksen nettisivuille ja tarkempi silmäys ehdotettuun yhteistyöhön valaisikin hieman hommaa laajemmalti, sillä kyseessä on autojen käsinpesuja tekevä yritys, josta on saatavilla vuokralle myös Kärcherin ammattilaiskäyttöönkin sopiva painehuuhtelulaite ja autojen käsinpesujen lisäksi yritykseltä on saatavissa myös muut autonhuoltopalvelut, kuten Korrek Pro Ceramic-käsittelyt, Korrek Polymatrix pesupinnoitteet, vahaukset, tuulilasipinnoitukset, sisäpesut ja monet muut palvelut.

 

Viime kesäisen kahden kuukauden Kroatian matkamme jäljiltä on myönnettävä, että automme penkit olivat aivan hirveässä kunnossa. Ne oli syvämarinoitu hiellä, aurinkorasvalla, suolaisella merivedellä sekä matkaeväillämme. Reissun aikana autonpenkkiin istuttiin milloin merivettä valuvilla uikkareilla ja milloin aurinkorasvalla kyllästetyillä reisillä. Vuoriston patikointireittien jälkeen istuessamme autoon valuimme suolaista hikeä ja tahmaista aurinkorasvaa ja haisimme kamalalta. Pitkillä ajomatkoilla aina ei myöskään ihan jokaista välipalaa pysähdytty syömään taukopaikoille ja tienvarsiravintoloihin, vaan monet välipalat mutusteltiin autossa ajon aikana. Eväistä tipahteli väkisinkin murusia ja roiskeita penkeille, varsinkin kun ruokailijana oli tuolloin vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen taapero, joten vahingoilta ei voitu välttyä. Auton penkit näyttivät juuri siltä kuin siellä olisi asunut kolmihenkinen perhe sekä koira ja juuri tästä syystä olimme jo kerenneet alkukesästä miettiä painehuuhtelulaitteen vuokrausta, jotta saisimme auton penkit taas puhtaiksi, hajuttomiksi ja edustuskelpoisiksi. Niinpä yhteistyöehdotus tuli kuin tilauksesta ja lähdin hommaan mukaan saman tien, sillä tämä oli juuri sitä, mitä automme tarvitsi.

 

Automme ennen puunausta

IMG_3653

IMG_3662

IMG_3665

IMG_3655

Tämän yhteistyön myötä meille muutti yhden viikonlopun ajaksi Kärcherin painehuuhtelulaite, jolla todellakin saavat tekstiileihin imeytyneet tahrat kyytiä. Samalla pesimme myös lapsemme turvaistuimen. Huh mikä masiina ja vielä enemmän ihmetystä sai aikaan likavesi, joka auton penkeistämme lähti. Likavesi oli aivan tumman harmaata ja sakeaa, yök! Ei tarvinnut arvailla, että lähtikö penkeistä likaa paljon vai tosi paljon. Kun penkit olivat kuivaneet seuraavaan päivään mennessä, ja pääsimme autollamme koeajolle, oli auton sisäilma aivan uuden auton tuoksuinen. Tunkkainen, kostean heinäladon haju oli poissa ja tilalla oli raikas ja puhdas tuoksu. Wunderbaumhan tuosta enää puuttui, niin olisi voinut luulla hakeneensa alleen uuden auton autoliikkeestä.

IMG_3666

IMG_3678

IMG_3676

Kun meillä nyt painehuuhtelulaite kerran lainassa oli, surauttelimme samalla puhtaaksi myös olohuoneen sohvien tekstiilit sekä parisänkymme patjasta likatahran, joka uuteen patjaan tuli jo heti talvella kuljetuksen aikana, kun patja vasta muutti meille, mutta silloin meillä ei ollut mitään masiinaa, jolla tahran olisi saanut kunnolla pois kastelematta patjaa liikaa. Painehuuhtelulaitteen etu on siinä, että se samalla imee takaisin paineella ruiskuttamansa pesuveden ja imu on niin voimakasta, että pesty kangas jää vain kevyesti kosteaksi eikä todellakaan litisevän märäksi. Laitteella voi myös pelkästään imeä kosteutta pois tekstiilistä ilman, että kankaaseen suihkuttaa lisää uutta pesuvettä.

IMG_3703

IMG_3707

IMG_3715

IMG_3725

Painehuuhtelulaitteen kanssa minä kehräsin tyytyväisyydestä. Laitteen käyttö on ihanan helppoa ja yksinkertaista, vaikka isojen tekstiilialueiden pesuun kannattaakin varata reilusti aikaa, sillä homman juju on siinä, että laitetta liu’utetaan kankaalla hitaasti, jotta pestävä tekstiili kerkeää puhdistumaan kunnolla. Meille itse asiassa kävi niin, että lauantaisen pesun jälkeen kaikista likaisin auton penkki oli kuivuttuaan edelleen vielä hieman läikikäs, joten annoimme sille vielä uusintakäsittelyn sunnuntaina ja sitten tuli putipuhdasta. Vinkkini laitteen käyttöön onkin, että kun ajattelet, että nyt tämä tekstiili on niin puhdas kuin olla ja voi, pese se vielä kerran painehuuhtelulaitteella. Sitten se on puhdas!

IMG_3667

IMG_3672

IMG_3673

IMG_3674

IMG_3682

Automme sisäpesu kesti kolmisen tuntia ja sen lisäksi ennen pesua toki imuroimme auton, putsasimme ikkunat sisäpuolelta ja pyyhimme auton muoviosat rätillä puhtaiksi pölystä ja liasta. Työnsä tuloksen painehuuhtelulaitteen kanssa työskennellessä näkee heti, kun tahrat katoavat silmistä ja tunkkainen haju kaikkoaa puhtaan ja raikkaan tuoksun tieltä. Minun on pakko todeta, että tämä on oikeasti todella näppärä laite, joka todellakin lunastaa paikkansa, ja seuraavalla kerralla, kun tällaiselle tulee tarve, en todellakaan epäröi laitteen vuokraamisen kanssa, sillä tällä jos millä saa niin puhdasta jälkeä aikaan, että kaltaiseni pedantti perfektionistikin hyväksyy pesutuloksen.

 

Automme puunauksen jälkeen

IMG_3770

IMG_3771

IMG_3750

Kun olimme puunanneet automme sisätilat ja vähän muitakin kodin tekstiilejä putipuhtaaksi, oli vuorossa vielä ammattilaisen suorittama auton käsinpesu sekä Korrek Polymatrix pesupinnoite Tuulilasipinnoituksen liiketiloissa. Polymatrix on hieman vahan kanssa samaan tapaan toimiva ohutkalvopinnoite, joka muodostaa auton pintaan tiiviin ja kiiltävän vettä, likaa ja öljyä hylkivän pinnan, mikä suojaa autoa myös syövyttäviltä aineilta sekä uv-säteilyltä. Polymatrix pinnoitteen kesto on jopa yli 6 kuukautta keskimääräisellä autonkäytöllä.

IMG_3796

Kerroinkin jo, että automaattipesukoneiden aikaansaamaan lopputulokseen en ole aina ollut aivan tyytyväinen ja se johtuu muun muassa siitä, että aikoinaan entinen autoni, joka minulla oli vuosia sitten, tuli pesuautomaatista ulos hivenen eriskummallisen näköisenä, kun pesukone oli seonnut ja pesun sijaan levittänyt auton likaiselle maalipinnalle suoraan vahakerroksen. Niinpä auton kanssa kuljettiin sitten hyvä tovi aika likaisella ilmeellä ryyditettynä, kunnes vaha kului sen verran, että auton pinnasta saatiin kaikki kiinni vahatut liat irti. Niinä kertoina puolestaan, kun pesukone on toiminut moitteetta, jää silti auto aina hieman likaiseksi. Puskuriin liiskautuneet ötökät eivät tahdo automaatin pikaisessa pesussa irrota kunnolla ja auton helmoihin jää aina muutama likajuova pesusta huolimatta kuitenkin. Nyt sen sijaan jätin autoni ammattilaisen käsiin ja tiesin, että lopputulokseen tulisin olemaan parahultaisen tyytyväinen. Sillä välin, kun automme oli puunattavana, me kerkesimme käydä päivällisellä viereisessä ravintolassa ja sen jälkeen automme olikin jo valmis jatkamaan matkaansa kyljet hohtavina. Näin puhdas automme ei ole ollut varmasti ikinä ja autonpesun voi ottaa hyvin myös perheen yhteisen ajan ja pienen arkiretkeilyn kannalta.

IMG_3782

Keväällä hieman sivusin blogiteksteissäni sitä, että autoomme tehtiin valtava remontti, joka nieli kukkaromme pohjiaan myöten kuiviin. Lasku oli tähtitieteellinen ja vieläkin kirpaisee ajatella tuota summaa, mikä automme ajokelpoiseksi saattamiseen hupeni. Silloin kirosin autoamme järein sanoin samalla tivaten, että milloinkohan automme aikoo kantaa kortensa kekoon yhteisen talouden hyväksi ja alkaa tienaamaan oman osuutensa, eikä vain kuluttaa perheemme rahoja. Olisi pitänyt miettiä, mitä suustaan päästelee, sillä tämän tekstin myötä automme on suorittanut ensimmäisen palkallisen pätkätyönsä. Auto tultiin pyytelemään töihin oikein kotoa saakka. Näin se elämä vain yllättää ja autotkin alkavat tienaamaan. Naurattaa tuo ajatus vieläkin.

IMG_3789

IMG_3790

Ja palatakseni vielä lähtöruutuun; kysyin tekstin alussa, oletko vienyt auton pesuautomaattiin ammattilaisen suorittaman auton käsinpesun sijaan vain siitä syystä, että olet luullut kanssani samanlailla käsinpesun olevan niin kamalan kallista lystiä, ettei siihen kuitenkaan ole varaa? Kuten suomalainen sananlasku sanoo, luulo ei ole tiedon väärti, joten nyt on aika oikoa tämä harhaluulo. Minä nimittäin todella yllätyin siitä, että auton käsinpesu ei tule juurikaan automaattipesuja kalliimmaksi, mutta lopputulos sen sijaan on takuuvarmasti parempi sekä autosi että tyytyväisyytesi kannalta. Tuulilasipinnoituksella esimerkiksi henkilöauton käsinpesut ovat alkaen 20€ ja farmareiden sekä citymaastureiden pesut alkaen 25€. Meidän autoomme pesun lisäksi tehty Korrek Polymatrix pesupinnoite kustantaa +20€. Tarkemmin hintoihin ja lisäpalveluihin pääset tutustumaan yrityksen nettisivuilla tuulilasipinnoitus.com ja myös yrittäjältä Jani Tuomiselta itseltään saat varmasti ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua.

IMG_3783

IMG_3793

Nyt vihdoin siihen lupailtuun arvontaan! Pääsen suorittamaan blogissani arvonnan teidän ihanien lukijoideni kesken ja ihanan kesäiseen fiilikseen mikäpä sopisikaan paremmin palkinnoksi kuin käsinpesu autollesi! Kommentoimalla tähän postaukseen ja kertomalla, oletko aiemmin käyttänyt auton ammattilaisen suorittamassa käsinpesussa, osallistut arvontaan. Arvonta suoritetaan heti juhannuksen jälkeen maanantaina 25.06.2018. Muistathan ilmoittaa kommentoinnin yhteydessä sähköpostiosoitteen, jota seuraat, sillä ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti sähköpostilla. Palkintona on Tuulilasipinnoituksen suorittama käsinpesu autollesi (henkilöauto/farmari/citymaasturi), palkinnon arvo on 20e/25e. Huomaathan, että palkinnon voi lunastaa ainoastaan Jyväskylässä Tuulilasipinnoituksen tiloissa Miilukatu 3:ssa Seppälässä. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Mikäli et itse omista autoa tai asut muulla paikkakunnalla, etkä ole juuri autoilemassa Jyväskylän suuntaan, voit toki myös osallistua arvontaan ja voiton sattuessa kohdallesi, voit antaa vaikkapa jyväskyläläiselle ystävällesi tai sukulaisellesi kivan kesälahjan! Onnea arvontaan!

IMG_3810

18 Replies to “Painehuuhtelulaitteella liat veks ja ammattilaisen autopesussa kiiltävä lopputulos”

 1. Ei ole kyllä aiempaa kokemusta ammattilaisen suorittamasta auton käsinpesusta, mutta mielenkiinnosta olisi kyllä mukava päästä kokemaan!

  Liked by 1 henkilö

 2. Itse en autoa omista, mutta hypoteettisena auton omistajana olisi suuntajärjestys tämä:

  1. Käsinpesu itse
  2. Käsinpesu ammattilaisen toimesta
  3. Automaattiautopesula

  Tietäisin kyllä henkilön, kuka tätä arvontapalkintoa tarvitsisi ja arvostaisi!

  Näkyy kyllä selkeästi tuo teidän autopesun työn tulos. Varmasti ihana tunne!

  Liked by 1 henkilö

 3. Käsinpesu on aina parempi. Pelkkä pesu tosin ei riitä vaan käsittely on lisäksi tarpeen. Toivottavasti voitan niin saan autosta kevät liat pois

  Liked by 1 henkilö

 4. Vanha auto ei ole koskaan päässyt ammattilaisen suorittamaan auton käsipesuun, mutta toivottavasti uusi menopeli pääsisi sen kokemaan!

  Liked by 1 henkilö

 5. Ei ole laisinkaan kokemusta laitteesta missään muodossa, mutta tarvetta sille olisi koiraperheessä, sekä auton että sohvien pesuun.

  Liked by 1 henkilö

 6. Käsinpesusta olen haaveillut itsekin, mutta kyllä tuo hinta yllätti! Sama harhakuva siis ollut minullakin, että kallista on. Kiitos siis sivistämisestäni! 🙂
  Kiitos myös painepesuri kokemuksien jakamisesta, lähtee välittömästi vuokraukseen myös täällä!

  Liked by 1 henkilö

 7. Auton käsinpesu kyllä tulis tarpeeseen! Kun auto on seissyt kuukauden päivät ulkona puun alla siitepölykaudella odottamassa korjaamolle pääsyä ja sen lisäksi muutamia viikkoja korjaamon hiekkapihalla niin ulkonäkö on vähintäänki mielenkiintonen 😀

  Liked by 1 henkilö

 8. Pesen yleensä auton Kärcherin itsepalveluautomaatilla. Mukana arvonnassa totta toki. Aikaisempaa kokemusta ammattilaisen käsin pesusta ei löydy ainakaan vielä.

  Liked by 1 henkilö

 9. Onnettarena ja arvontakoneen käyttäjänä toimi Alisa ja arvontakone suosi tällä kertaa kommenttia, joka oli järjestyksessään 13. kommentti. Onnea siispä nimimerkki Sassa, saat aivan hetken kuluttua sähköpostiisi ilouutisia. Kiitos myös kaikille muillekin arvontaan osallistuneille ja ihanaa kesää!

  Tykkää

 10. Päivitysilmoitus: Blogin vuosi 2018 – Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: