Ihanaa juhannusta toivottelen kaikille!

IMG_3837

Juhannuksena voi nukkua pitkään ja valvoa myöhään, kilistellä kuohuvalla ja hypnotisoitua tulen rätinästä kokkoa katsellessa. Voi syödä vatsan kipeäksi mansikoilla ja grillata vaikka aamusta iltaan. Voi kuunnella kuinka löylyvesi sihahtaa kuumilla kiuaskivillä, pulahtaa järveen uimaan ja kuunnella kuinka käki kukkuu jossain metsän siimeksessä. Juhannuksena voi antaa rytmien tanssittaa jalkoja ja ihmetellä kuinka valoisaa yölläkin on. Voi kerätä kukkia maljakkoon tai tehdä niistä kukkaseppeleen. Juhannuksena läiskitään hyttysiä ja suihkutellaan hyttysmyrkkyjä, muuten juhannus ei tuoksu keskikesältä. Vaikka kesästä nautitaan nyt täysin rinnoin, älä unohda pakata juhannuskassiin villasukkia koko poppoolle, sillä niitä tarvitsee Suomessa aina, myös kesäkuussa. Juhannuksena voi ensin kattaa päivällisen ulos ja koristella kattauksen värikkäillä puutarhan kukilla ja kesäisillä serveteillä ja huomata kuinka seuraavassa hetkessä koko seurue kerää kilpaa tavaroita sisälle suojaan kesäisen sadekuuron tieltä. Sitten voikin jatkaa grillausta sateenvarjon alla, kunnes sadepilvet väistyvät ja taivaanrantaan maalautuu upea sateenkaari. Sateenkaarta kiirehditään valokuvaamaan toivoen etteivät pihvit kärähdä grilliin sillä aikaa. Juhannukseksi voi tekaista omatekoisen juhannussinapin ja salaatinkastikkeen kruunaamaan keskikesän aterian. Aina on aikaa myös toiselle saunakierrokselle, kuuntelemaan lauteiden natinaa ja puukiukaan paukahtelua. Juhannuksena kiukaalle voi lorauttaa löylyveden joukossa tilkan olutta ja nuuhkia ilmaan leviävää maltaan tuoksua. Illan tullen, kun mölkyt on heitetty, iho vastottu, hiukset pesty koivunraikkaiksi, kastuneet vaatteet ripustettu naruille ja puiden oksille kuivumaan, vatsa syöty pinkeäksi ja mansikoilla herkuteltu sormenpäät punaiseksi, voikin käpertyä terassille sohvan nurkkaan ja kääriytyä vilttiin nauttimaan olostaan, kiireettömyydestä, rauhasta ja seurasta.

IMG_3645

Mitä ikinä sitten juhannuksena teetkään, niin pidetäänhän huoli itsestä ja kavereista, että ei hukuta eikä törttöillä liikenteessä, vaan ollaan täällä iloisina nauttimassa kesästä vielä maanantainakin. Ihanaa juhannusta! Nyt on aika nauttia kesästä, vaikka meidän +30 lämpöastetta tarkoittaisikin 15 plusastetta perjantaille ja toista 15 plusastetta lauantaille.

IMG_3649

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: