Satay-vartaat ja seesamikastike

IMG_3851

Tähän reseptiin inspiraation ja reseptin tarjosi Hellapoliisi miettiessämme mitä tänään syötäisiin? Hellapoliisin alkuperäiseen ohjeeseen teimme vain hieman muutoksia ja lopputulos onkin juuri meidän näköinen eli siinä koheltaessa kastikkeen pääraaka-ainekin vaihtui ja ruuassa maistuu reilusti tuore korianteri. Alun perin oli tarkoitus tehdä maapähkinäkastike, ihan niin kuin Hellapoliisikin alkuperäisessa reseptissään, mutta kastikkeen osalta suunnitelma vaihtui lennosta, kun Lari oli muistellut jääkaapissa olevan jämät maapähkinävoista ja kauppareissun jälkeen huomasimmekin, että jaahas, maapähkinävoin sijaan kaapissahan komeilee tosiaan Tahini-seesamtahnan jämät purkin pohjaa koristamassa. Niinpä meillä Satay-vartaat tarjoiltiin sovelletun seesamikastikkeen kanssa ja lopputulos tarjoillaan sinulle tässä reseptin muodossa.

 

Satay-kanavartaat

IMG_3850

 

 • 3-4 broilerin rintafileetä tai ohutleikettä
 • ¾ dl öljyä
 • 2 rkl soijakastiketta
 • ¼ tl chilijauhetta
 • ½ tl suolaa
 • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
 • ½ -1 dl tuoretta korianteria silputtuna
 • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi:

 • muutama puinen varrastikku

 

Kuutioi tai suikaloi broilerit sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa sekaisin öljy, soijakastike, chilijauhe, suola, inkivääri raastettuna, korianteri silputtuna ja valkosipulinkynnet hienonnettuna. Lisää marinadin sekaan broilerin palat, sekoita ja anna maustua muutama tunti. Liota varrastikut kylmässä vedessä ja varrasta broilerin palat. Grillaa satay-vartaat grillissä kypsiksi, noin 20-30 minuuttia riippuen hieman grillin lämpötilasta ja kanapalojen koosta. Tarjoa vartaat seesamikastikkeen kera.

 

Seesamikastike

IMG_3848

 • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
 • 1 rkl öljyä
 • ¼ tl chilijauhetta
 • 1 rkl fariinisokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • 3 rkl Tahini-seesamitahnaa
 • 1 rkl limemehua
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 ½ dl vettä

 

Silppua kuorittu valkosipulinkynsi hienoksi. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kuuman öljyn sekaan hienonnettu valkosipuli, chilijauhe, fariinisokeri ja suola, sekoita hyvin ja kiehauta nopeasti. Lisää kastikkeen sekaan tahini, limen- ja/tai sitruunanmehut sekä vesi ja keitä vielä muutama minuutti. Mausteinen kastike satay-vartaiden seuraksi on valmis.

 

Meillä satay-vartaat ja seesamikastike herkuteltiin uusien perunoiden ja sipulimaidon kera. Nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: