Kesäloma

DSC_2438[1]

Kesälomaa on odotettu hartaasti ja pitkään. Erityisesti tänä kesänä on todella ollut sellainen olo, että nyt jos koskaan olen loman tarpeessa. Syksyllä ruuhkavuosien keskelle hyppääminen, mikä tarkoitti minulle samaan aikaan päiväkotiarjen aloittamista, palkkatyöhön palaamista sekä yrittäjäksi ryhtymistä, on tuntunut aika isolta haasteelta. Tekemistä on piisannut, kalenterin kanssa on harjoitettu melkoista akrobatiaa ja välillä on tuntunut, että päivistä loppuvat tunnit kesken. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja uusi elämä perhevapaiden jälkeen on asettunut talven ja kevään mittaan hiljalleen uomiinsa. Kalenteri taipuu elämäämme, kuten rauta, jota tulella tarpeeksi kuumennetaan. Kaikelle tehtävälle on löytynyt oma aikansa ja paikkansa. Monesti väsyttää, kompromisseja on tehtävä ja joskus tuntuu, että nyt hypätään aivan sokkona syvään päätyyn, mutta ei se haittaa, sillä se on sitä meidän elämää. Näin me elämme. Aina on kaikenlaista projektia eikä meidän poppoo pitkään osaisi peukaloita paikallaan pyöritelläkään. Nyt on kuitenkin ihana tunne, sillä meillä alkoi tänään kesäloma.

 

Kolme viikkoa vapaata ja tiedossa paljon kivoja juttuja, joita kesän toivelistallemmekin listasin. Kolmeen viikkoon mahtuu ainakin Turun Rengastien kiertäminen ihanine saariston majapaikkoineen ja saaristoravintoloineen, Muumimaailmaa, mökkeilyä ja paljon jätskiä sekä mansikoita. Kolme viikkoa lepoa työelämästä saa tänä kesänä riittää lataamaan akkumme, sillä loput lomistamme jätimme tietoisesti talveen, jolloin tiedän tarvitsevani lomaa, jotta paukut pimeän ja pitkän talven yli riittävät.

DSC_2440[1]

Kesäloman puolestaan aloitimme saunomalla tämän vuoden ensimmäisen puoliskon pölyt iholtamme. Omassa rivitalokolmiomme sähkösaunassa ei paljoa ole hehkutettavaa, mutta tänään pääsimme ihanan pehmoisiin puukiukaan löylyihin lämmittelemään, sillä ystävämme pyysivät meitä talovahdeiksi lomamatkansa ajaksi; jos vaikka kastelisimme kukkia ja hätistäisimme tiehensä kutsumattomat rosvot ja kosiskelijat ulko-oven takaa sekä pihamailta kuleksimasta, mutta meillehän tämä pesti tietysti tarkoitti sitä, että pidämme huolen, ettei ihastuttavan pihasaunan savupiippu pääse näin suomalaisessa keskikesässä jäätymään. Kylläpä teki hyvää aloittaa loma nostamalla jalat rennosti lauteille ja antaa lämmön hiipiä luihin ja ytimiin saakka. Tästä on hyvä aloittaa kesäloma.

DSC_2442[1]

One Reply to “Kesäloma”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: