Treffit 6/12: Retkellä luonnossa

IMG_3889

IMG_3893

Kesäkuun treffit viivästyivät kuun viimeiselle päivälle. Meillä alkoi sopivasti kesäloma, työjutut oli jo keretty sysäämään johonkin työpöydän perimmäiseen nurkkaan pölyyntymään loman ajaksi ja edessä häämötti kolmen viikon kesäloma. Loma oli siispä aika mukavaa aloittaa treffeillä, viedä lapsi mummolaan hoitoon ja suunnata itse viettämään aikuisten laatuaikaa, jolloin saa jutellakin ihan kaikessa rauhassa keskeytyksettä.

IMG_3899

IMG_3907

Kesäkuun treffeiksi valikoitui retki Nyrölän luontopolulle, joka sijaitsee reilun parinkymmenen kilometrin päässä Jyväskylästä. Polku kiemurtelee muutaman kilometrin matkan läpi korkeiden mäntymetsien ja rehevien lehtojen. Välillä maasto muuttuu upeaksi suomaisemaksi, jonka läpi kuljetaan pitkospuita. Reitin varrelle osuu parikin laavua, joiden luo voi pysähtyä sytyttämään tulen tulisijaan ja paistaa makkarat ja hörpätä juotavaa. Pääsee polulta pulahtamaan Iso-Mustan tummiin vesiinkin, jota rämesuo tupasvilloineen ympäröi. Toinen laavuista sijaitsee saaressa, jonne pääsee käsin vedettävällä lossilla ja laavun yhteyteen on rakennettu laiturikin, josta retkeläisten on helppo pulahtaa viilentymään järviveteen.

IMG_3915

IMG_3922

IMG_3928

IMG_3929

Nyrölän luontopolku oli meille täydellinen treffipaikka juuri tähän hetkeen. Kerroin eilisessä postauksessani siitä, että kesälomamme alkoi ja sivusin tekstissä sitä, että tämä vuosi on ajoittain ollut aika raskas ja hektinen ja väsymystä sekä uupumustakin on toisinaan ollut havaittavissa. Tarvitsimme lomaa ehdottomasti koko sakki ja siksi juuri tähän kesäloman alkuun oli ihanaa puikkelehtia metsäpoluille kuuntelemaan lintujen viserrystä ja juttelemaan siitä, kuinka hienoa olisikaan nähdä päiväuniaan nukkuva pöllö korkealla männyn oksalla. Kontrasti työ- ja päiväkotiarjen sekä näiden luontotreffien välillä oli valtava. Mieli todellakin lepäsi ja rentoutui näissä maisemissa.

IMG_3939

IMG_3943

Veimme siispä Alisan mummolaan hoitoon päiväksi ja vaihtokaupassa matkaamme lähti vanhempieni koira. Niinpä me kaksi treffiläistä ja koirakaverukset Nala ja Sisu suunnistimme Nyrölään ulkoilemaan. Koirat nauttivat vapaana juoksentelusta, rapakoissa räpiköimisestä, metsän hajujen haistelusta ja heinikossa kieriskelystä. Pääsipä koirakaksikko pulahtamaan järveenkin. Sää oli sopivan poutainen ja lämmin ja polku eteni lenkkikenkien alla sutjakkaasti risujen rasahdellessa kenkien alla. Innostuin valokuvaamaan tupasvilloja ja upeaa suomaisemaa, jota tuijottelimme hyvän tovin myös laavulla istuskellessamme samalla, kun Larin eväsmakkarat paistuivat tulisijan ritilällä. Unelmoimme omasta talosta ja juttelimme, miten sisustaisimme keittiön ja saunan. Meidänkin oli tarkoitus käydä uimassa Iso-Mustassa ja reppuun mukaan oli pakattukin pyyhe sekä uikkarit molemmille, mutta lopulta jänistimme aikomuksestamme ja tyydyimme katselemaan koirien vesileikkejä.

IMG_3932

Aiemmista treffeistämme löydät juttua näiden linkkien takaa:

Treffit 1/12: Parempaa virettä elämään

Treffit 2/12: Thaimaan lämmössä

Treffit 3/12: Tuuritreffit

Treffit 4/12: Vappuhenkinen brunssi

Treffit 5/12: Väsyneet leffassa

6 Replies to “Treffit 6/12: Retkellä luonnossa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: