Mitä pikkulapsiperhe pakkaa mukaan rannalle?

Mitä pakata mukaan rannalle pikkulasten kanssa? Mikäpä olisikaan ihanampi tapa aloittaa heinäkuu, tuo kalenterikuukausien aatelinen, kuin kerätä kasaan vinkkilista rantakassin sisällöstä. Olemme käyneet rannoilla pikkulapsiperheenä yllättävänkin paljon. Viime kesänä kolusimme Opatijan seudun rannat Kroatiassa ja viime talvena puolestaan tulivat tutuiksi Krabin rannat Thaimaassa. Rannoilla on siis vietetty päivä jos toinenkin ja aina mukanamme on tietysti ollut myös perheemme taapero. Kokemusta on siis kertynyt myös siitä, mitä rannalle kannattaa pakata mukaan ja tässäpä meidän perheen vinkkilista siitä, mitä rantakassista voisi löytyä silloin, kun aurinko porottaa paahteisesti ja mieli halajaa viettämään kiireetöntä rantapäivää.

Viltti

 

Joku iso viltti, peitto, rantapyyhe tai ohut kaisla-alusta, mikä toimii rantapäivän tukikohtana. Se merkitsee rannalle meidän porukan spotin, johon voi jättää pyyhkeet ja muut rantakamppeet, kun pulahtaa uimaan. Viltin lisäksi kannattaa siis tietysti pakata mukaan myös ne pyyhkeet, joihin uinnin jälkeen voi kääriytyä lämmittelemään.

 

Aurinkorasva

 

Rantakassiin pakataan tietysti aurinkorasvaputeli. Lisää taaperon aurinkorasvasta voit lukea täältä aiemmasta postauksestani, jossa olen käynyt läpi huomionarvoisia asioita hyvää aurinkorasvaa lapselle valitessa. Pääpointtina on tietysti valita lapselle turvallinen ja tehokas aurinkorasva, jota on mukava käyttää.

 

Aurinkolasit ja aurinkohatut

 

Pää ja silmät on syytä suojata kirkkaalta auringonpaisteelta ja paahteelta, jotta silmät eivät vaurioidu UV-säteilystä ja hattu suojaa auringonpistokselta. Taaperon aurinkolaseista olen kirjoittanut blogissani aiemmin täällä.

UV-vaatteet

 

Varsinkin lapsen herkkä iho on syytä suojata UV-uikkarilla. Rantaleikeissä aurinkorasva kuluu iholta ennätysvauhtia vedessä, hiekassa ja pyyhkeen hankauksesta, joten paras suoja auringon alla leikkimiseen ovat UV-vaatteet, jotka eivät kulu iholta kesken leikkien mihinkään. Toki kaikista fiksuinta olisi suojautua pysymällä varjoisemmilla ranta-alueilla vaikka puun katveessa tai aurinkovarjon alla, mutta tietäähän sen, että lapset eivät rantaleikkien tuoksinassa malta paikallaan pysyä. Silloin on parempi, että UV-suoja seuraa lasta mukana. UV-vaatteista löytyy blogipostaus täältä.

 

Uimakengät

 

Jalkaan niin aikuisille kuin lapsillekin, mutta etenkin lapsille, on hyvä sujauttaa uimakengät eli tossut tai sandaalit, joilla hoituu niin rantaleikit hiekassa kuin kahlailu ja uiminenkin. Rannalla voi aina olla lasinsiruja, pullonkorkkeja, keppejä tai teräviä kiviä, joihin jalkansa voi satuttaa ja erityisesti varomattomat lapset ovat alttiina haavereille.

Vesipullot

 

Aurinkoisen päivän yksi tärkeimmistä muistettavista jutuista UV-säteilyltä suojautumisen lisäksi on juoda tarpeeksi vettä. Niinpä pakkaa rantakassiin mukaan jokaiselle oma juomapullo.

 

Rantalelut

 

Kassiin kannattaa pakata myös rantaleikkien tarvikkeet. Uimataidottomille uimarengas, kelluntaliivi tai käsikellukkeet sekä tietysti välineet rannan mahtavimman hiekkalinnan rakentamiseen. Pieni sanko ja lapio kannattaa siispä pakata mukaan, niin tekeminen ei lopu rannalla kesken. Snorkkeli ja maski voivat olla myös kirkasvetisellä rannalla varsin hauskat vempeleet, joiden kanssa kuluu aika vedessä kuin hujauksessa, myös aikuisilla.

Jätskirahaa

 

Rantakassin taskuun pakataan mukaan muutama killinki jätskirahaa, jos rannan lähellä on kauppa tai kioski, sillä aurinkoinen rantapäivä ja jäätelötuutti ovat ehdottomasti match made in heaven!

 

Matkarattaat

 

Jos rannan kupeeseen ei päräytetä autolla, on mukaan hyvä pikkulasten kanssa ottaa matkarattaat. Hyvin valituissa matkarattaissa on tilava tavarakori, johon rantakassi sujahtaa helposti eikä tarvitse kantaa kaikkea käsissään. Matkarattaissa pikkulapsi matkustaa mukavasti, kun omat jalat väsyvät ja niissä voi torkkua rannalla myös päiväunet, kun väsy yllättää kesken rantaleikkien. Matkarattaat kannattaa valita siispä niin, että niiden selkänojan saa laskettua makuuasentoon.

 

Sateenvarjo

 

Sateenvarjo sujahtaa rantakassiin pieneen tilaan, mutta on varsin näppärä väline rantapäivän apuvälineeksi. Sateenvarjo toimii nimittäin myös aurinkovarjona. Reissuillamme Alisa on nukkunut monet päiväunet rannalla pyyhkeen päällä niin, että sateenvarjo on räpsäisty lapsen päälle suojaksi ja tuossa varjoisassa spotissa päiväunet ovat maistuneet Alisalle todella hyvin.

Tässä listassa voisi toki olla myös hyvä, mielenkiintoinen kirja, postissa saapunut aikakauslehti sekä kuulokkeet ja puhelimessa ladattuna hyvä soittolista. Jokainen pikkulapsiperheen vanhempi on varmastikin kokenut sen, että nämä rantakassiin pakatut ihanat ajanvieton helmet jäävät kuitenkin sinne rantakassin pohjalle koskemattomina ja sitten ne nostetaan takaisin yöpöydän laatikkoon kotona ilman, että edes siitä lehdestä on sivuakaan käännetty. Pikkulasten kanssa rantapäivää viettäessä keskittyminen kun on hyvä pitää vilkkaissa lapsissa ja heidän touhuissaan. Eri asia on tietysti sitten isompien lasten kanssa, joiden tekemisiä ei tarvitse vahtia enää haukan lailla. Silloin rannalla voi olla taas hetki omaakin aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: