Probiooteilla paremmin toimiva vatsa kiitos!

IMG_3956

Olen blogissani kirjoitellut aiemmin pariinkin kertaan probiooteista, noista elämän hyvisbakteereista, jotka pitävät vatsan toimivana, edesauttavat vastustuskykyä ja omaavat lukuisia muitakin hyviä ominaisuuksia. Ensimmäisen kerran kirjoitin probiooteista, kun otimme ne päivittäiseen käyttöön Alisalle noin 1 ½ vuotta sitten ja toistamiseen kirjoitin aiheesta, kun Alisa oli vuoden verran syönyt päivittäin probiootteja ja oli aika koota yhteen hieman kokemuksiamme ja päivitettyjä fiiliksiä tämän aiheen tiimoilta. Nyt on taas aika palata näiden hyvisprobioottien pariin, sillä aiemmin pohdiskelin täällä blogissakin sitä, että pitäisiköhän minunkin ottaa probiootit osaksi päivittäisiä rutiinejani kun ne kerran lapsellamme päivittäisessä käytössä jo olivat. Olen vuosikaudet käyttänyt probiootteja matkoilla tukeakseni kehoni vastustuskykyä vieraan bakteerikannan ympäröimänä sekä antibioottikuurien yhteydessä, sillä antibiootit putsaavat suolistosta tieltään pahojen bakteerien lisäksi myös ne hyvät bakteerit ja palautuakseen keho tarvitsee kipeästi probiootteja tuekseen.

IMG_3953

Kärsin helposti ärtyvästä vatsasta ja reagoin elämässäni aivan kaikkeen minkäpä muunkaan kuin vatsani kautta. Oli se sitten negatiivista tai positiivista, mitä elämässä tuleman pitää, ilmoittaa vatsani siitä minulle ensimmäisenä. Huonot yöunet saavat suolistoni rusetille seuraavana päivänä ja stressi, kiire sekä huonot ruokavalinnat saavat myös vatsani oireilemaan. Kun olemme lähdössä reissuun, on sanomattakin selvää, että jossakin kohtaa tulee kiire vessaan, kun vatsaanikin innostuksesta jännittää. Herkän ja helposti reagoivan vatsani vuoksi olenkin siis käyttänyt elämästäni huomattavan paljon aikaa vatsani toiminnan ajattelemiseen ja siihen, etten koskaan ole oikein voinut luottaa siihen, että kaikki menisi suolistoni osalta hyvin ja ongelmitta. Vieraassa paikassa pistän monesti merkille vessojen sijainnit ihan siltä varalta, jos vaikka suoleni päättää ilmoittaa yllätäen ärtymyksestään. Niinpä keväällä saamani yhteydenotto kuopiolaisesta Fuko Pharma Oy:stä tuli aika passeliin ajankohtaan omasta näkökulmastani ajateltuna, kun juuri muutenkin mietin probioottien lisäämistä päivittäisten pillereideni joukkoon monivitamiinitabletin kaveriksi. Fuko Pharmalta sain testiin Fuko Tabs maitohappobakteeri- ja D-vitamiinivalmisteet niin minulle kuin Alisallekin ja näitä olemme nyt popsineet jo kolmisen kuukautta, joten on aika hieman kertoa kokemuksistani.

IMG_3952

Fuko Tabsit on hiljattain lanseerattu kuluttajien käyttöön, mutta Fuko Pharma Oy on jo vuosia valmistanut kyseisiä tuotteita tutkimuskäyttöön muun muassa suomalaisille eturivin tutkijoille professori Seppo Salmiselle sekä professori Erika Isolaurille. Tutkimustyön tuloksena nämä tuotteet ovat nyt saatavilla siis myös apteekeista meille tavallisille kuluttajille. Fuko Tabseista on tarjolla kahta eri vaihtoehtoa, joista molemmat ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja maitoproteiinittomia. *All-in-one on aikuisille tarkoitettu mansikanmakuinen vahva maitohappobakteeri- ja d-vitamiinivalmiste, joka sisältää 10 miljardia maitohappobakteeria (9 miljardia Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria ja miljardi Bifidobacterium lactis –maitohappobakteeria) sekä D3-vitamiinia 10µg. Tuote sopii päivittäiseen käyttöön, odottaville ja imettäville äideille, matkalle mukaan sekä antibioottikuurien yhteydessä. *Teddy Bear on puolestaan lapsille tarkoitettu nallen muotoinen, banaanin makuinen purutabletti, joka sisältää 4 miljardia maitohappobakteeria (2 miljardia Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria ja 2 miljardia Bifidobacterium lactis –maitohappobakteeria) sekä D3-vitamiinia myös tuon suositellun päiväannoksen eli 10µg.

IMG_3957

Tutkimuksissa on huomattu, että eri maitohappobakteereilla ja niiden yhdistelmillä on eroja niin tehossa, turvallisuudessa kuin kestävyydessäkin. Fuko Tabseihin on tuotu viimeisin tutkimustieto probiootteihin liittyen ja tuotteen kehitystyö nojautuu nimenomaan tutkittuun tietoon. Fuko Tabseissa on yhdistetty kahta eri maitohappobakteerikantaa. Lactobacillus rhamnosus GG- ja Bifidobacterium lactis-bakteerikannat, joita tuotteet sisältävät, ovat maailman tutkituimpia probiootteja, niiden on todettu tehostavan toistensa vaikutusta ja niillä on myös tutkitusti hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Tutkimuksissa on myös huomattu, että vastasyntyneiden vauvojen suoliston normaali mikrobifloora koostuu enimmäkseen bifidobakteereista, joiden määrä on huomattavasti suurempi alateitse syntyneillä ja rintaruokituilla vauvoilla. Lisäksi ei-atooppisilla lapsilla on havaittu runsaammin bifidobakteereja kuin atooppisilla lapsille. Bifidomaitohappobakteerit kuten Bifidobacterium lactis sopivat erityisen hyvin lasten ja vastasyntyneiden probiooteiksi. Onkin superhyvä juttu, että tämä tutkimustieto on hyödynnetty Fuko Tabs Teddy Bear-valmisteen suunnittelussa, jossa bifidobakteerien prosentuaalinen osuus bakteerien kokonaismäärästä on huomattavasti isompi kuin aikuisille tarkoitetussa All-in-one-tabletissa.

IMG_3951

Oma ärtynyt vatsani on osin huonon arpaonnen tulosta ja synnyinlahjana olen siis saanut jostain vatsojen ja suolistojen arpahyrrästä vähän temperamenttisemman yksilön osakseni, mutta osin vatsaongelmani ovat myös itseaiheutettuja. Minulla on lääkärin toteama laktoosi-intoleranssi, mutta lääkärin sanoin vaivani on sitä laatua, että kestän kyllä pieniä määriä laktoosia ruokavaliossani. Tällä perusteella voisin siis käyttää myös esimerkiksi Hyla-tuotteita aika huoletta. Olen kuitenkin hieman laiska noudattamaan laktoositonta ruokavaliota ja monet herkut ovat minun akilleen kantapääni. Maitosuklaasta on esimerkiksi aivan mahdotonta pysyä erossa ja kaupan jätskialtaalla laktoosittomien jäätelöiden valikoima yksinkertaisesti on vain surkea. Miksi ei överipaksulla suklaalla kuorrutettua vaniljakermajäätelöpuikkoa ole saatavissa laktoosittomana? Niinpä aika usein tulen syöneeksi enemmän laktoosia kuin mitä vatsani kestää, vaikka pääsääntöisesti noudatankin laktoositonta ruokavaliota. Maitohappobakteerit aloitettuani vatsani on kuitenkin toiminut huomattavasti paremmin ja vakaammin, vaikka ruokavaliotani en olekaan laktoosin osalta millään muotoa muuttanut. Maitohappobakteereiden onkin todettu vaikuttavan myös ruuansulatuksen toimivuuteen, sillä ne pilkkovat muun muassa ravinteita, kuten laktoosia. Kyse ei siis kohdallani ole ollut mistään lumevaikutuksesta, sillä luin tämän faktatiedon vasta aloittaessani kirjoittamaan tätä tekstiä ja olin tässä kohtaa jo kolme kuukautta käyttänyt maitohappobakteereita rutiininomaisesti päivittäin. Olen aiemmin saanut probiooteista huomattavaa apua vatsa- ja suolistovaivoihini antibioottikuurien tai ulkomaan matkojen runteleman suolistoni kanssa, mutta siitä olin todella iloinen ja positiivisesti yllättynyt, että näen ihan konkreettisia hyötyjä tuotteen käytöstä myös tavallisessa arjessani ilman, että vatsassani on meneillään mitään sen kummempaa normaalista poikkeavaa sambaa tai rumbaa.

IMG_3955

Kaiken kaikkiaan olen näiden kolmen kuukauden aikana havahtunut siihen, että en ajattele vatsaani koko ajan. Se on ihan mahtava juttu ja varmasti myös muut herkkävatsaiset voivat jakaa sen fiiliksen kanssani, miten uuvuttavaa on aina stressata oman suolistonsa toiminnan puolesta ja tietää, että se stressi aiheesta vielä kaiken lisäksi vain pahentaa jo ennestään hankalaa tilannetta. Vatsani ei ole maitohappobakteerien päivittäisen käytön myötä edelleenkään tuliterä ferrari, sillä kyllä se vieläkin yskii ja köhii ajoittain. En varmasti koskaan saa sellaista vatsaa, jota ei tarvitsisi ajatella lainkaan tai että se tulisi yhtä huolettomasti mukana kuin käsivarrella roikkuva muotilaukku, mutta maitohappobakteerien kanssa olen päässyt jo lähelle sitä. En ole tainnut juosta kertaakaan vessaan näiden kolmen kuukauden aikana ja se on paljon se!

 

*sisältää mainoslinkin, tuotteet saatu blogin kautta

Tekstin lähteenä käytetty Fuko Pharmalta saatua ammattihenkilöstölle suunnattua tuote-esitettä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: