Treffit 7/12: Sadetta pakoon

IMG_4351

Heinäkuun sää on ollut uskomaton. Tällaista kesää ei ole miesmuistiin Suomessa nähty. Hellelukemat lämpömittarissa kohoavat kohoamistaan ja sääkartta on muuttunut lempeän keltaisesta polttavan tulenpunaiseen. Helteet jatkuvat päivästä ja viikosta toiseen. Ensin sosiaalinen media ja iltapäivälehdet pullistelivat helteistä nauttivia kuvia ja päivityksiä, mutta helteiden vain jatkuessa muuttuivat päivitykset pikku hiljaa enemmän ja enemmän kärsiviksi ja viileämpiä kelejä aneleviksi. Minulle ei helle kuitenkaan vielä riittäisi. Nauttisin näistä keleistä pitkälle syksyyn saakka eikä minua itse asiassa haittaisi lainkaan, vaikka talvi tänä vuonna unohtaisi saapua ja kesä viipyilisi mahdollisimman pitkään. Niinpä suunnittelimme heinäkuun treffimmekin sääkarttoja mukaillen. Tarkoituksena oli pakata mukaan piknikkori täyteen mansikoita, herneitä ja muita kesän herkkuja ja tietysti hieman myös kuplivaa pitkäjalkaisine laseineen, napata mukaan myös iso viltti, pyyhkeet ja uikkarit ja lähteä viettämään kaksistaan läheiselle luonnonrannalle iltapäivää nauttien eväistä, kuplivasta, liplattavasta järvestä, viilentävistä pulahduksista, hiekasta varpaiden välissä, ihoa lämmittävistä auringonsäteistä sekä tietysti kaikessa rauhassa toistemme seurasta. Vaan kuinkas kävikään?

 

Treffiaamuna taivas oli harmaa ja aurinkoinen sää tipotiessään. Lastenhoitoapu oli sovittu, mutta aurinko vietti vapaapäivää juuri samaisena päivänä, kun meidän piti lähteä rannalle treffeille. Se oli varmastikin se heinäkuun ainoa sateinen päivä ja se päätti osua tietysti juuri meidän treffipäivälle, sillä seuraavasta päivästä eteen päin helteiset rantapäivät taas saivat luvan jatkua. Sade helmeili pihanurmella ja säätiedote lupasi taivaan ryskäävän salamoita iltaan asti, joten saimme unohtaa haaveet piknikistä järvenrannalla ilta-auringossa auringonlaskua ihaillen käsi kädessä ja pää toisen olkapäätä vasten huolettomasti nojaillen. Hommasta kaikkoaisi ehkä romantiikka ja täydellisen hetken tuntu, jos saman tekisi likomärkänä kaatosateessa istuen salamoiden iskiessä lähipuuhun ja korvien suojaamiseksi ukkosen raivoisalta jyrähtelyltä päähän tarvitsisi vähintäänkin vastamelukuulokkeet. Kiireellä jotain muuta oli siis keksittävä heinäkuun treffeiksi.

DSC_0033_2[1]

Kesän irvaillessa kustannuksellamme suuntasimme kylpylään. Siellä ainakin olisi lämmintä, mukavaa, rentouttavaa, kiireetöntä ja aikaa ihan vain olla ja höpötellä, hassutella ja päästää hetkeksi irti arjen velvollisuuksista. Aina kaikki ei mene niin kuin Strömsössä ja tällä kertaa suunnitelmia piti vaihtaa lennosta viime metreillä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Kylpylässä aika lensi kuin siivillä. Yhtäkkiä huomasimme lilluneemme kaikissa altaissa, etenkin poreissa, ja saunoneemme kolme tuntia kiertäen läpi saunat aina perinteisestä saunasta höyrysaunan kautta infrapunasaunaan ja kello raksutteli jo lähellä lapsen iltapala-aikaa. Olisi aika ehkä vielä kerran tai kaksi pulahtaa veteen ja sitten hipsiä saunan suuntaan ja puhtaana kotia kohti. Yksi parhaista asioista, mistä nimenomaisesti kylpylässä nautin, on juurikin se oma pieni maailmansa, mikä siellä vallitsee. Kylpylä on kuin pieni läpinäkyvä kupla, joka erottaa mielen ja kehon totaalisesti arjesta. Kuplan ulkopuolelle jäävät työt, laskut, kotiaskareet, aikataulut, kaupassakäynnit ja kaikenlaiset muut tekijäänsä odottavat työt ja tehtävälistat. Kylpylässä kun ei millekään tällaiselle juuri silloin mitään pysty tekemään, niin on aivan sama sitten hetkeksi antaa itsensä unohtaa myös kaikki arkiset jutut ja katsella vaikkapa saunan panoramaikkunasta edessä aukeavaa mäntymetsää ja hiljaa huojuvan metsän takana siintelevää järven pintaa. Kylpyläkäynti on itselleni ainakin todellakin kuin miniloma, joka lataa akkuja tehokkaammin kuin sen kolmen tunnin edestä, mitä siellä tuli vietettyä aikaa.

 

Aiemmista treffeistämme löydät postaukset näiden linkkien takaa:

Treffit 1/12: Parempaa virettä elämään

Treffit 2/12: Thaimaan lämmössä

Treffit 3/12: Tuuritreffit

Treffit 4/12: Vappuhenkinen brunssi

Treffit 5/12: Väsyneet leffassa

Treffit 6/12: Retkellä luonnossa

3 Replies to “Treffit 7/12: Sadetta pakoon”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: