Treffit 8/12: Jalkapuoli ja yh-mutsi

IMG_4522

Elokuun treffit sain viettää oman rakkaan jalkapuolen aviomieheni kanssa. Elokuu hujahti ohi sekunneissa, sillä se oli niin tupaten täynnä kaikkea laidasta laitaan. Työarkea, normaalista poikkeavia lapsenhoitojärjestelyitä, paluu päiväkotiarkeen, kesämoodista arkimoodiin palailua, jossa päivälliseksi ei kelpaa sipsit ja mansikat rannalla, ja kaiken sen tavallisen ja tylsän vastapainoksi kuukausi sisälsi aivan mielettömän ihanat yllärisynttärit perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa kuin myös pidennetyn viikonloppuloman synttärien merkeissä Lappeenrannassa kylpylässä ystävien kanssa laatuaikaa viettäen. Yhtälailla elokuuhun sisältyi oma sairaslomani, kun vanhuus ei todellakaan saapunut yksin, vaan toi saman tien 30 täytettyäni mukanaan totaalisen niskajumin, ja kun siitä juuri ja juuri selvittiin, oli edessä Larin odotettu polvileikkaus. Ei siis ehkä ihme, että mielessä kävi jo aika monta kertaa, että tässä kuussa taisi jäädä treffit viettämättä eikä se nyt niin vaarallista olisi ollut, jos sitten vaikka ensi kuussa oltaisiin treffailtu senkin edestä. Mutta niin vain tällekin kuulle meille järjestyi parin tunnin slotti pyrähtää treffeille, vaikka teknisesti siitä kyllä oli pyrähtely kaukana, kun Lari könkkäsi treffeille lääkehuuruissaan kävelykepeillä varustettuna.

 

Sain yllärisynttäreilläni lahjaksi kaikkea ihanaa ja yhtenä lahjana kirjekuoresta paljastuivat treffit. Siinäpä muillekin aivan loistava lahjavinkki. Parisuhteessa oleville yksi parhaista lahjoista on antaa pariskunnalle aikaa yhdessä, sillä rakkaus ei säily ylläpitämättä ja suhteeseen panostamatta. Siksi mekin käymme treffeillä ja vieläpä joka kuukausi, sillä vaikka kuinka olemme avioliitossa, asumme yhdessä, meillä on lapsi ja yhdessä muodostamme perheen ja puolisoni kanssa kaksistaan olemme loistava vanhemmuuskaksikko, niin ei pidä unohtaa, että olemme myös puolisoita toisillemme ja jos rakkaus väliltämme katoaa, niin katoaa siinä samalla kaikki muukin. Jos rakkautta ei aktiivisesti pidä yllä, etsii se satavarmasti uuden osoitteen, josta se löytää palavampia tunteita ja lämpöisemmän kodin. Parisuhde, jossa haluaa säilyttää rakkauden ja yhteenkuuluvuuden tunteen vuodesta toiseen, tarvitsee aikaa, yhdessäoloa, yhteistä tekemistä ja nimenomaan sitä, että saadaan olla vain puolisoita toisillemme ilman, että lapsi pyörii ihan koko aikaa jaloissa ja myös ilman ystävien läsnäoloa. On oltava aikaa kaksistaan. Siksi pariskunnalle treffit ovat aivan loistava lahjaidea, sillä se on panostus parisuhteen tulevaisuuden pysyvyyteen, tasapainoon ja rakkauden ylläpitoon.

IMG_4524

Saamamme lahjakortti oli Jyväskylästä löytyvään Revolution-ravintolaan, joten juuri siksi me vielä tässä elokuun lopulla pääsimmekin treffeille, sillä vaikka kuinka olisi jalka paketissa ja toipuisi leikkauksesta, on ihmisen kuitenkin syötävä. Juuri silloin, kun toinen makaa sohvassa päivät pitkät jalkapuolena vahvojen kipulääkkeiden vaikutuksesta väsähtäneenä ja toinen puolestaan pyörittää yksin kotia ja arkea koittaen sulahtaa hetkeksi yksinhuoltajaäidin raskaaseen rooliin ja maistaa sitäkin itselle vierasta puolta elämästä, on enemmän kuin ihanaa, jos yhtenä päivänä saa hengähdyksen 24/7 työmaasta, joka kotona työpäivän päätteeksi odottaa ja varsinkin jos saa lepotauon ruuanlaittovuorosta. Arki-illalle kerkesimme siis saamaan lapsenvahdin ja kurvasimme kävelykepit kainalossa ja haukotusten maailmanennätystä yrittäen Revoon syömään. Sairasloma ja meille hieman erilainen arki on nimittäin todellakin alkanut. Hatunnostoni ja syvä kumarrus kaikille niille vanhemmille, jotka selviävät arjesta lapsen tai lasten kanssa yksin ilman toista aikuista vierellään tukena ja jakamassa pottia, sillä vaikka itselläni tätä arkea on takana vasta tämän viikon ajan, niin kyllä tämä tuntuu väsymyksenä ja hengähdystaukojen puutteena. Arki tuntuu vain olevan yksi pitkä, loppumaton tehtävälista. Niinpä oli erityisen ihanaa karata yhdessä hetkeksi arjen ulottumiin treffeille.

 

IMG_4525

Ikkunan vierestä löytyi meille tilava pöytä sohvineen, johon Larikin pääsi keppeineen taituroimaan ja sai nostettua jomottavan jalkansa suoraksi sohvalle. Tilasimme ihanat ruuat ja herkuttelimme kaikessa rauhassa hyvillä annoksillamme, jotka kannettiin eteemme valmiiksi valmistettuna, lämpimänä ja kauniisti aseteltuna ilman, että itse tarvitsi laittaa aterian eteen tikkua ristiin. Naureskelimme ikkunasta avautuvaa näkymää. Ulkomaille reissatessa tulee etsiydyttyä johonkin viihtyisään merenrantaravintolaan, jonka edessä aukeaa upea merinäköala ja mahdollisesti pienvenesatama, jossa värikkäät kalastusveneet keinuvat hiljakseen rantaan lipuvilla aalloilla. Meidän ikkunapöydän edessä avautui sen sijaan harmaa näkymä auki revitystä Väinönkadusta ja maasta auki kaivetuista montuista törröttivät maan alla kulkevat putket ja kaapelit. Näkymähän se tämäkin toki oli. Oli näkymä sitten turkoosina hohtavaa merta tai maasta törröttäviä kaapeleita, niin piristi nämä treffit arkea silti kummasti. Kotona odotti iltapalapuuron jo syönyt lapsi hampaat pestyinä, yöpuku päällä ja valmiina yöunille ja kotiin palasivat rentoutuneet, hetken hengähtäneet, hymyilevät vanhemmat. Hetki teki hyvää meille kaikille, sillä vaikka me vanhemmat olemmekin lapsemme lähes tulkoon koko elämä, rakastaa lapsemme kummisetäänsä ehdoitta ja täysillä koko pienen sydämensä voimasta ja hän todella nauttii kummisetänsä ja myös tämän puolison seurasta. Silloin on hyvä ja turvallinen olo jättää lapsikin hoitoon, kun lapsi ei joudu jäämään hoitoon vaan saa ja haluaa jäädä hoitoon.

4 Replies to “Treffit 8/12: Jalkapuoli ja yh-mutsi”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: