Tosielämän selviytyjät

IMG_4528

Viimeiset viikot meidän perheessä ovat olleet kuin kohtauksia tosielämän Selviytyjät-ohjelmassa. Meidän versiossamme tosin ei ole paratiisisaaria eteläisen auringon alla, riuttakaloja kristallinkirkkaassa turkoosissa rantavedessä, sade- eikä mangrovemetsiä, trooppisia hedelmiä, joita voi vain poimia puista eikä pitkiä hiekkarantoja. Meidän Selvityjät-tarinamme koostuu kodin neljästä seinästä, ruokakaupasta, päiväkodista ja työpaikasta ja pyristelemme tämän neliön sisällä läpi päivistämme.

IMG_4533

Viimeiset viikkomme eivät ole nimittäin olleet pelkästään sitä, että Lari könkkäilee kävelykepeillä polvi kipeänä ja toipuu leikkauksesta ja minä kiireestä kantapäähän yritän pitää arkemme liikkeessä ja hoitaa juoksevat asiat ja pikkulapsiarjen. Ennen Larin sairaslomaa tulehtuivat nimittäin omat hartia- ja niskalihakseni ja ne eivät kuntoon kerenneet ennen Larin polvileikkausta. Niinpä alkuun meillä oli kaksi aikuista, jotka selvisivät arjesta särkylääkkeen voimin, eikä arki kipuilevana tuntunut kivalta kummastakaan.

IMG_4550

Vain muutama päivä Larin leikkauksen jälkeen minä sairastuin syksyn ensituulien mukana saapuneeseen sitkeään flunssaan ja kaaduin sängyn pohjalle voimattomana ja nitistettynä. Tuolloin arki lapsen kanssa tuntui raskaalta ja hampaita kiristellen pyristeltiin läpi ensimmäisistä päivistä. Larikin joutui nousemaan sohvasta ja jalan kohoasennot ja kylmähoidot siinä unohtuivat, kun hänenkin oli vain pakko osallistua edes vähän arjen pyöritykseen. Viime viikonlopun olisin siis suonut soljuvan läpi lepäillen, mutta sen sijaan kunnolla lepäämään pääsin vasta iltaisin Alisan mentyä nukkumaan.

IMG_4537

Viikko alkoi omalta osaltani työterveydessä vierailemalla. Ainoa hyvä asia siinä oli se, että parkkihallin ja työterveyden väliin sopivasti jää Mestarin Herkku paistopisteineen ja sieltä kävin kotiin palaillessani hakemassa pussillisen tuoreita croisantteja mukaan. Kun lapsi oli hetken päiväkodissa, me oltiin Larin kanssa molemmat sairaslomalla ja kannoin kotiin pussillisen croisantteja, tuntui kyllä hyvältä käpertyä sohvaan höyryävän teekupin ja täytettyjen voisarvien kanssa ja napsauttaa aamupäiväleffa telkkarista pyörimään. Kun koko viikonlopun oli sinnitellyt läpi jaksamisen kanssa taistellen ja perheen sisäiset välit olivat tahtomattamme kiristyneet, kun Lari joutui osallistumaan pakollisiin kotihommiin jalka särkien, minä pinnistelin voimieni rippeillä ja Alisa pitkästyi sisätiloissa, teki todella hyvää, kun vihdoin pääsin ihan vain lepäämään.

 

Alkuviikosta pari päivää levättyäni lähdin takaisin töihin, vaikka sahaava yskä repii edelleen kurkkuni kappaleiksi, mutta olo on sentään jo parempi ja jaksavampi. Loppuviikolle onkin sitten ollut taas kivoja juttuja tiedossa ja niistä lisää omissa postauksissaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: