Muumifanin halitreffit muumien kanssa!

IMG_4750

Meidän perheestä löytyy useampikin muumifani, mutta kaikista intohimoisin muumifani taitaa olla perheen pienimmäisin eli Alisa. Kesällä me teimme ikimuistoisen reissun Muumimaailmaan ja siitä asti lähes päivittäin meillä kotona on keskusteltu Muumimaailmasta. Illalla nukkumaan mennessä meillä on Alisan kanssa tapana jutella muutama sananen päivän tapahtumista; mikä jäi mieleen, mistä päivän päätteeksi haluaisi vielä keskustella ja mikä oli kivaa tänään. Muumimaailma-visiitistämme asti nyt muutaman kuukauden ajan näiden iltakeskusteluiden aikaan Alisa on lähestulkoon joka päivä halunnut keskustella muumeista ja Muumimaailmasta, mistäpä muustakaan. Alisa on vannottanut meillä vanhemmilla ainakin tuhat kertaa, että mennäänhän me joskus vielä uudestaan Muumimaailmaan, vaikka ensi kesänä? No eiköhän me joskus mennä, mutta ajankohta on vielä kysymysmerkkinä.

 

Tuota seuraavaa visiittiä odotellessa on pitänyt keksiä muuta muumimaisen hauskaa puuhaa, jotta muumeista pääsee nauttimaan muulloinkin kuin vain Muumimaailma-vierailujen aikana. Niinpä meillä on kuunneltu muumilauluja, luettu muumisatuja, tehty muumipalapelejä ja Alisa on tehnyt monen monta muumimaista mielikuvitusreissua Naantaliin. Päiväkodissa Alisa on leikkinyt hoitajien ja päiväkotikamujen kanssa leikkiä, jossa he junalla matkustavat ensin Turkuun, sitten Turusta koko porukka on mennyt muumibussilla Naantaliin ja vierailulle Muumimaailmaan. Alisa on tehnyt muumiretkelle eväät mukaan itselle ja kavereille. Eväinä ovat olleet muun muassa kävyistä ja puutikuista väsätyt muumivohvelit ja jäätelöt sekä voileivät juustolla ja tomaatilla. Pitäähän sitä eväskorin sisältö olla kunnossa, jotta voi lähteä niinkin pitkälle retkelle kuin Muumimaailmaan.

IMG_47601

Muumimaailman taikatalvitapahtumakin kiinnostaisi kovasti, mutta ainakin tulevana talvena meillä taitaa olla jo talvilomasuunnitelmat lyöty sen verran lukkoon, että niihin ei enää Taikatalvi-retkeä saada mahtumaan. Ehkäpä siis ensi kesänä sitten Muumimaailmaan uudestaan. Mutta onneksi tätä koko pitkää talvea ei tarvitse olla kokonaan erossa muumeista, sillä muumit tulivat moikkaamaan Alisaa (ja ehkä paria muutakin lasta) Jyväskylään tänään. Alisa lähti päiväkotikaverinsa kanssa moikkaamaan muumeja Jyväskylän Forumiin, jossa Muumipeikko ja Pikku Myy olivat vetämässä lapsille lyhyen tanssijumppaesityksen ja sen jälkeen lapsille oli luvassa halitreffit Muumipeikon ja Pikku Myyn kanssa.

IMG_4752

Alisa oli muumeista innoissaan aamusta asti niin, ettei aamupalakaan meinannut maistua. Kun Muumipeikon mustikkamurot oli kuitenkin lusikoitu lautaselta naamariin, lähdimme moikkaamaan muumeja pitkästä aikaa! Lasten into on käsinkosketeltavan kuplivaa ja riemukasta, kun he pääsevät näkemään ja kokemaan itselle tärkeitä ja mieluisia asioita. Lapsilauma odottelemassa muumeja saapuvaksi oli kuin teinitytöt odottamassa Justin Bieberiä. Kiljahteluja, huutoa, taputusta ja housuja sekä sukkia, jotka tuntuivat pyörivän makkaralle pienten lasten jaloissa, kun he hihkuivat ja hyppivät innostusta pursuillen.

IMG_4768

Kun oli halitreffien aika, jännitti Muumipeikko Alisaa… ei kun mites päin se nyt menikään?! Siis jännitti Alisa Muumipeikkoa niin, että äidin ja isin syli oli tällä kertaa turvallisempi paikka, mutta Pikku Myy sai sen sijaan Alisalta haleja ja kuulla kuulumisia Muumipeikonkin edestä. Aivan kuten kesälläkin, oli ihmiskasvoinen Pikku Myy suosikki sekä tuttu ja turvallinen tälläkin kertaa. Tiedämmepä siis jo seuraavaa Muumimaailmavierailua ajatellen, että kahden päivän lippu se on taas ostettava, jotta Alisalla on aikaa ilman painostusta totutella taas muumeihin ennen kuin hän pääsee vauhtiin muumien kanssa.

IMG_4773

Ihanat muumit, milloin nähdäänkään seuraavan kerran?

One Reply to “Muumifanin halitreffit muumien kanssa!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: