Joulunalusaika

IMG_4861

Joulukuu! Viikonloppu meni ohi aivan hujauksessa ja ohjelmaa oli niin, että välillä tuntuivat minuutit loppuvan kesken kellosta. Viikonloppuun on mahtunut pikkujoulu- ja synttäritunnelmia, kolmen tunnin keilausmaraton, saunomista, ulkoilua, kikyjen suorittamista tietosuojakoulutuksen merkeissä, Alisan visiitti mummun ja papan kanssa odotettuun Suureen Muumikonserttiin Jyväskylän Paviljongilla, perhedinneri Green Eggin takuuvarmojen grilliherkkujen äärellä sekä talosuunnitelmien vilkastuminen, kun vihdoin odotetut tarkastuskuvat saapuivat. Eli onhan tässä joulukuu ja joulunodotus lähtenyt käyntiin melkoisella vilskeellä ja ajankäytöllisiä ongelmia ei muutoin ilmene, paitsi se tuottaa välillä hieman harmaita hiuksia, kun kaiken koittaa mahduttaa yhden perheen kalenteriin. Mutta mitäpäs tuosta, kalenteriin mahtuvat merkinnät paremmin, kun laajentaa sivuja sekä ottaa post it -laput hyötykäyttöön ja ainakin tapahtumarikkaista päivistä jää paljon ihania muistoja.

IMG_4864

Muumikonsertista meillä puhutaan varmasti vielä pitkään, sillä Alisa oli tuota tapahtumaa odottanut useita viikkoja aivan malttamattomana ja nyt kun se vihdoin koitti, niin lapsi on kokemuksestaan kyllä aivan onnesta sykkyrällä. Ennen konserttia pelkäsin koko edeltävän viikon, että lapsi sairastuisi flunssaan ja paria päivää aiemmin Alisa olikin yöllä hieman tukkoinen, joten maalasin mielessäni kauhukuvia siitä, kuinka lapsen maailma murentuisi pirstaleiksi, jos pitkään alkusyksystä asti odotettu konsertti Alisan osalta jouduttaisiinkin perumaan. Onneksi flunssat ja muut pöpöt pysyivät meistä kuitenkin loitolla ja Alisa pääsi konserttiin. Sen saattoi nähdä lapsesta, kuinka jännitys ja innostus kihelmöivät ja kutkuttelivat vatsan pohjalla ja miten odotettu elämys täytti lapsen joka solun kuplivalla onnella. Alisa kertoi sopineensa Muumimamman kanssa, että kesällä meidän perhe matkustaa Muumimaailmaan tapaamaan muumeja ja otamme kuulemma mukaan mummun ja papan sekä liudan päiväkotikavereita. Tiedä sitten tuosta, otammeko nyt ainakaan koko päiväkotikööriä mukaamme, mutta kylläpä oli Alisalle iloinen yllätys, kun konserttia katsomassa olivat kaksi Alisan rakasta päiväkotikaveria.

IMG_4869

Mutta eipä tässäkään ollut vielä kaikki kivat jutut joulukuun alulta ja tältä viikonlopulta, sillä joulukuuhan tuo mukanaan joulukalenterit! Meillä on tänä vuonna taas perinteinen itse oksanpätkään väkerrelty joulukalenteri eteisen seinällä, jonka pussukat kätkevät sisäänsä suklaisia yllätyksiä. Alisa on kalenterista aivan innoissaan ja kun ensimmäisenä päivänä pääsimme avaamaan ensimmäisen luukun, oli ilo ylimmillään ja Alisan suklainen hymy ylsi korvasta korvaan. Vihdoinkin, joulukalenteri ja sen ensimmäinen luukku! Ilo vaihtui kuitenkin nopeasti suruun ja kiukkuun, sillä Alisa olisi heti tahtonut avata lisää luukkuja. Kun kerroimme Alisalle, että kalenterista avataan vain yksi luukku päivässä, nousivat kyyneleet lapsella silmiin, kun hän harmituksesta parkuen kertoi, miten haluaisi syödä kaikki suklaat heti. Tästäkin pettymyksestä kuitenkin selvittiin ja joulukuun toisena päivänä Alisakin oli jo tyytyväinen yhden luukun suklaisiin. Koko perheen seinälle ripustetun joulukalenterin lisäksi meillä on myös tarrakalenteri, josta muodostuu hiljalleen joulukuun edetessä jouluinen hetki metsämaisemissa ja Larilla on ihka oma Fazerin joulukalenteri, jonka Alisa antoi isille isänpäivälahjaksi.

IMG_4868

Meillä joulua on odotettu jo loppiaisesta saakka, kun edellisen joulun koristeet siivottiin pois ja kuusi kannettiin pihalle. Tässä jouluperheessä joululauluja voidaan laulaa vaikka juhannuksena ja joulu onkin itselleni eräänlainen ympärivuotinen mielentila. Kirjoitan joululahjaideoita muistiin aivan luontevasti jo heinäkuussa ja kesälomilta palattuamme pohdimme jo työkavereiden kanssa, että olisikos se aika keittää jouluteet. Riisipuuroa syömme monta kertaa vuodessa ihan lounaana sekä päivällisenä ja glögin voi kiehauttaa kuppiin aivan hyvin syyskuussa. Niinpä, tämä joulukuu ei itselleni ole ainoastaan sitä joulunodotusaikaa, minulle sitä on koko vuosi, mutta teille, jotka ette ole loppiaisesta saakka odottaneet joulua, koen nyt sopivaksi ajankohdaksi toivottaa ihanaa joulunalusaikaa ja joulunodotusta! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: