Treffit 12/12: Iso-Haapasaaren luontopolulla

IMG_4958

Vähän kerkesin maalailemaan jo piruja seinille, että emme ehkä kerkeä enää mitenkään joulukuun treffeille tämän vuoden puolella, vaan vietämme niitä sitten tammikuussa. Yllättäen meille kuitenkin ilmaantuikin parin tunnin rako, jolloin lapsella oli seuraa kotonamme ja me pujahdimme vikkelästi ovesta ulos ja suuntasimme vuoden viimeisille treffeille. Lapsenvahdin tipahdettua tupaamme kuin tyhjästä käytimme treffiemme suunnitteluun aikaa ehkä noin 30 sekuntia. Parissa tunnissa emme kerkeäisi kauas, mutta jotain siinäkin ajassa ennättää yhdessä tekemään.

IMG_4953

Me päätimme haukata raikasta ilmaa ja ottaa nämä treffit kinkun sulattelun kannalta. Jouluna on tullut ahdettua napa täyteen kinkkua, kaloja, laatikoita, saaristolaisleipää, joulutorttuja, suklaata ja jäätelöä sekä glögimukillisiakin on kumottu yksi jos toinenkin palan painikkeeksi. Niinpä pieni luontopolkulenkki kuulosti ihanalta. Lähdimme kiertämään meidän kotikulmiemme lähiluontopolun eli Iso-Haapasaaren reitin. Reitin varrella on mukava nuotiopaikka, joten pakkasimme mukaan muutaman koivuklapin, vähän sanomalehteä sytykkeeksi, grillattaviksi Lari nappasi itselleen makkarapaketin ja minulle kääräistiin foliokääreeseen chiligoudatoast. Termospulloon kiehautettiin kuumat glögit, kuinkas muutenkaan, kun joulutunnelmissa vielä ollaan.

IMG_4957

Päivä kääntyi jo hämärän puolelle, kun starttasimme luontopolun. Ilma tuntui raikkaalta virratessaan keuhkojen läpi ja lumi narskui kenkien alla. Hämärässäkin oli helppo suunnistaa, sillä reitti oli tamppaantunut selkeäksi poluksi lumisen metsämaiseman keskelle. Saarta ympäröivä järvi oli jo jäätynyt ja katselimme kuinka joku oli jättänyt purtensa nostamatta vesiltä syksyllä ja nyt tuo hieno paatti oli jäätynyt keskelle järveä.

IMG_4955

Luontopolun loppupuolella pysähdyimme nuotiolle. Joku oli ollut juuri ennen meitä, sillä nuotiossa kyti vielä edellisten vieraiden hiillos. Meidän tarvitsi vain heittää päälle pari kuivaa halkoa, hieman puhaltaa happea kytevään hiillokseen ja niin roihusi nuotiotuli. Pimeä oli jo laskeutunut metsän ylle ja ainoat valonlähteet olivat nuotiossa loimuava valkea sekä taskulampun valo. Hetki sitten vielä violettina siintelevä taivaanranta oli muuttunut silmänräpäyksessä mustaksi. Kaadoimme höyryävän lämmintä glögiä retkimukeihin ja grillasimme eväämme lämpimäksi tulella.

IMG_4960

IMG_4966

Mietiskelimme siellä metsälenkillä ollessamme ja nuotiolla istuskellessamme taloprojektiamme, tulevaa maatyöurakkaa, uusia tulevia naapureitamme, jotka kaikki tapasimme tänä viikonloppuna naapurien kuulemisen yhteydessä ja olimme onnellisia siitä, kuinka mukavaan naapurustoon olemme muuttamassa, juttelimme ystävistämme, niistäkin joita harvoin näemme, että kuinka rakkaita he meille ovat ja jossain kaukana rakettien paukkuessa totesimme, että olipa hyvä päätös jättää Nala kotiin ja välttää ulkoilua Nalan kanssa nämä ajat, kun on riskinä, että joku ampuu raketteja väärään aikaan ennen aikojaan.

DSC_0156

Siinäpä ne, vuoden 2018 kahdettoista treffit olivat. Vuosi meni hujauksessa ja niin myös kaikki treffimme. Olipa hauskaa, että tämä treffitavoitteemme herätti niin paljon mielenkiintoa, että niistä kirjoitettiin alkusyksyn Vauva-lehdessäkin. Mutta en ihmettele, miksi tämä aihe kiinnosti niinkin laajassa mittakaavassa, sillä olenhan minäkin pistänyt merkille, että ihmiset eroavat nykyisin jopa suuremmissa määrin kuin pysyvät yhdessä. Parisuhteen rakennuspalikat ovat hukassa tai palikoista on kasattu vain heikosti pystyssä pysyvä huojuva torni. Tässä minulta yksi vinkki siihen, miten parisuhteeseen saadaan rakennuspalikoita ja vakautettua perustuksia. Parisuhdetta ei voi vetää perässään kuin pässiä narussa, sillä tämä pässi on karkaavaista sorttia ja pian katoaa sieltä narun päästä. Parisuhde tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja yhdessäoloa ja treffit ovat yksi hyvä tapa antaa puolisolle sitä jakamatonta huomiota. Treffien ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, sillä yksinkertaiset asiat riittävät. Tärkeintä on olla yhdessä ja kohdata toinen puolisona. Me käymme treffeillä varmasti ensi vuonnakin, mutta näin säntillisesti kuukausittain emme välttämättä treffeille ennätä. Saa nähdä, mutta toivon, että treffailuun jäisi talon rakentamisenkin ohessa hieman aikaa.

DSC_0155

Aiemmista treffeistämme löydät postaukset näiden linkkien takaa:

Treffit 1/12: Parempaa virettä elämään

Treffit 2/12: Thaimaan lämmössä

Treffit 3/12: Tuuritreffit

Treffit 4/12: Vappuhenkinen brunssi

Treffit 5/12: Väsyneet leffassa

Treffit 6/12: Retkellä luonnossa

Treffit 7/12: Sadetta pakoon

Treffit 8/12: Jalkapuoli ja yh-mutsi

Treffit 9/12: Yön yli kahdestaan

Treffit 10/12: Hiljaisuusretriitti

Treffit 11/12: Kakkutreffit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: