Uusi vuosi vastaanotettu lumisissa tunnelmissa

IMG_4975

Uuttavuotta meidän poppoo juhli kotona, kuten aikalailla joka vuosi, sillä ilotulituksia pelkäävä koira jättää uudenvuoden juhlinnalle aika vähän vaihtoehtoja. Niinpä kotona leivoimme pizzaa, saunoimme, bongailimme raketteja ikkunasta ja Alisakin sai juhlistaa vuoden vaihtumisen juhlaa juhlajuomalla, sillä kaupasta oli ostettu paketillinen pillimehuja. Järkkäriin tallentui kuva vain lumiukosta (joka näytti minun mielestäni krapulaiselta, sillä Lari ja Alisa halusivat laittaa lumiukolle silmiksi punaiset retiisit) ja muutamat hätäisesti räpsäistyt kuvat löytyivät puhelimien muistikorteilta. Kuvasaldo uudeltavuodelta ei siis kovin kummoinen ole, mutta muistot sitäkin kultaisemmat.

DSC_0157DSC_0159

Alisan päiväkotikaveri perheineen kutsui meidät alkuillan ilotulituksille, joten saunan jälkeen me tytöt föönasimme hiukset kuiviksi ja koko porukka puimme vielä talvipukimet yllemme. Kipaisimme lähellä asuvan ystäväperheen luokse ja ihmettelimme yhdessä tähtisädetikkujen, tulivuorien, tähtisuihkujen ja roomalaisten säihkettä, kimallusta, välkettä ja pauketta. Alisa arkaili raketteja alkuillasta hieman yllättäen aika paljonkin, mutta hetken totuteltuaan paukkeeseen sylissäni nököttäen innostui Alisakin uudenvuoden juhlinnasta. Lumituiskussa tutun kaverin kanssa oli hauskaa ja turvallista keinua, laskea liukumäestä, kiipeillä kiipeilytelineissä, kaatua lumihankeen ja ottaa pulkkailukisoja ja siinä välissä myös ihastella taivaalla räiskyviä raketteja. Kerta päiväkotikaveri tarjosi ilotulitusshown, tarjosi Alisa puolestaan juhlajuomat ja vei mukanaan hänelle ja ystävälle pillimehut.

DSC_0108

Ilotulitusten jälkeen olikin kiva herkutella iltapalaksi vielä toistamiseen pizzaa ja Alisa nukahti yöunille väsyneenä kaikesta hulinasta ja juhlinnasta. Meidän aikuisten ilta jatkui vielä ja katselimme parvekkeeltamme puoliltaöin vuoden vaihteessa naapuruston upeita ilotulituksia ja toivotimme toisillemme ihanaa uutta vuotta ja vähintäänkin tapahtumarikasta sellaista. Tänä vuonna vuoden vaihtuessa meillä kilisteltiin kivennäisvedellä, mutta oli se sentään kuohuviinilasista tarjoiltu.

Odotellessamme naapuruston nukkumaanmenoa, jotta rakettien räiske ulkona hiljenisi, kuluivat yön pikkutunnit Rummikubbia pelaillen. Puoli kahden aikaan päästiin käyttämään Nala vielä ulkona ennen kuin mekin väsyneinä kaaduimme sänkyyn yöunille ja nukahdimme samantien. Tämä uusivuosi oli ollut ihana ja erilainen ja tästä on hyvä aloittaa uusi vuosi. Juhla oli erilainen meille siksi, että vuosiin emme ole ostaneet omia ilotulitteita Nalan vuoksi emmekä ostaneet niitä tänäkään vuonna, mutta yllättävä kutsu Alisan päiväkotikaverin tykö teki juhlastamme erilaisen, kun Alisa sai viettää juhlaa tärkeän ystävänsä kanssa yhdessä ja pääsimme ulkoilmaan nauttimaan raketeista. Tämä mahdollistui meille myös siksi, että ensimmäistä kertaa Nala oli uudenvuoden täysin rauhallinen. Liekö Nalasta tullut kuuro vanhemmiten, mutta sisätiloissa Nala oli aivan rauhallinen koko uudenvuodenaaton. Ei tulisi mieleenkään viedä Nalaa ilotulitepaukkeeseen ulos, ja hieman jännitti jättää Nala kotiin yksin siksi aikaa, kun me vietimme uuttavuotta ulkosalla, mutta Nala jäi kotiin rauhallisena kuuntelemaan rokkia ja pyykinpesukoneen hyrinää sekä katsomaan telkkarista Risto Räppääjää ja kun tulimme takaisin Nala oli edelleen aivan rauhallinen ja hyväntuulinen. Nalalla on nyt myös parin vuoden ajan ollut uutenavuotena käytössä painesidos, josta olen blogissakin kertonut täällä, ja tuo sidonta todella tuntuu auttavan. Tänäkin uutenavuotena Nalalle sidottiin pintelistä napakka half-wrap jo hyvissä ajoin päivällä ennen paukkeen alkua ja sidos otettiin pois vasta seuraavana aamuna.

DSC_0171

Uudenvuodenpäivään heräsimme kaikki hyvin nukkuneina vasta myöhään aamupäivällä. Kello oli itse asiassa jo sen verran paljon, että skippasimme aamiaisen kokonaan ja siirryimme suoraan lounaaseen. Uudenvuodenpäivä oli pyhitetty meidän perheessämme ulkoilulle. Jo ihan sankan lumisateenkin vuoksi saimme tehdä lumityöt pihastamme päivän aikana kahteen kertaan. Maahan satoi useita senttejä nuoskalunta, joten Alisa ja Lari rakensivat pihallemme lomatunnelmissa olevan hellehattuisen lumiukon sekä lumilyhdyn. Kävimme nukkumassa välissä ihanan pitkät ja viipyilevät päiväunet yhdessä Alisan kanssa vällyjen alla ja unien jälkeen suuntasimmekin pulkan sekä liukurin kera Hiihtomaahan laskemaan mäkeä ja halailemaan lumiukkoja.

Reppuun pakattiin makkaraa, eväsleipiä sekä termariin kuumaa kaakaota. Hiihtomaassa kapusimme yhä uudelleen ja uudelleen mäen päälle. Alisasta oli hauskaa laskea töyssyistä iskän kanssa ja minä sekä Alisa päädyimme mukkelis makkelis rinteeseen raikuvan naurunremakan kera, kun pulkka yllättäen teki katoamistempun altamme. Pulkkailun lomassa oli ihana istahtaa hetkeksi grillipaikalle, levittää penkille lampaantalja ja istua hörppimään lämmintä juotavaa ja grillata evästä. Evästauon jälkeen oli hyvä vielä hetkeksi jatkaa mäenlaskua ennen kotiinpaluuta. Tästä uudestavuodesta ja vapaapäivästä otimme ainakin kaiken mahdollisen ilon ja riemun irti. Toivottavasti se henkii hyvää draivia alkavaan uuteen vuoteenkin.

Ihanaa uutta vuotta 2019 toivotan kaikille! Olkoon tämä vuosi parempi kuin edellinen, säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat, mutta vieköön mennessään taakkasi, jota olet mukanasi kantanut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: