Blogin vuosi 2018

img_4981

Ennen kuin paneudun ajan kanssa siihen, mitä tämä alkanut vuosi oletettavasti tuo tullessaan ja mitä siltä odotamme, ajattelin vielä hieman summata yhteen viime vuotta blogin näkökulmasta, sillä oman blogin tilastot kiinnostavat tietysti minua itseäni, mutta varmasti myös joitakin teistä lukijoistakin. Perheemme vuoden 2018 tilinpäätöksen löydät täältä muutaman päivän takaisesta postauksestani ja nyt puolestaan pistetään nippuun blogin vuosi 2018 ja katsotaan, oliko siellä blogitunnelin päässä valoa vai ei.

 

Viime vuonna blogi oli keskimääräistä hiljaisempi, sillä syksyn mittaan kerkesin kirjoittelemaan vain muutamia juttuja kuukausittain blogiin luettavaksi. Blogiin kertyi 146 uutta postausta viime vuoden aikana, mikä tarkoittaa keskimäärin vain 2,8 postausta viikossa. Vilkkaimpana vuotenani olen kirjoittanut blogiin lähemmäs viiden postauksen viikkotahdilla. Silti hitaammasta postaustahdista huolimatta blogini lukijamäärät menivät vuonna 2018 rikki niin, että paukkui. Teitä lukijoita kävi blogissani tiuhaan, sillä teitä oli tänä vuonna lähes 75% enemmän kuin vuotta aiemmin. Tuo kasvu on uskomatonta ja olen kiitollinen jokaiselle lukijalleni, juuri sinulle myös, että löysit tiesi blogiini, luit ja kenties tulet uudelleenkin. Kiitos, kun tulit vierailulle, ja tervetuloa uudelleen, jos vielä palaat, olen siitä aidosti iloinen.

 

Sain tehdä viime vuonna monta mielenkiintoista yhteistyötä, joista nautin suunnattomasti. Hyviä rasvoja ihmeteltiin Alavuden öljynpuristamon ja Vietävään hyvään kanssa, Alisan naamiaissynttärit meille mahdollisti yhteistyö Vegaoo naamiaistarvikeliikkeen kanssa, auton hoitoon liittyviä juttuja pohdittiin Tuulilasipinnoitteen kanssa ja Alisalle kunnostettiin ihana, pienen tytön sänky, joka varustettiin Futonnetin futonilla ja Laatupeitteen petivermeillä ja myös näistä kokemuksista sain kirjoittaa teille tänä vuonna. Eräänlainen hauska kokemus oli myös meistä tehty haastattelu Vauva-lehteen, jossa ruodittiin sitä, miten parisuhde selviää hektisestä pikkulapsiajasta.

 

Piditte selvästi pirtaani valikoituneista yhteistöistä, sillä kaikki yhteistyöpostaukset löytyvät vuoden luetuimmasta kärjestä. Vuonna 2018 kirjoitetuista postauksista eniten teitä kiinnostivat seuraavat postaukseni:
1. Ei ole ihan sama mitä öljyä syö. Käykö rypsiöljy suomalaiselle paremmin kuin oliiviöljy?
2. Mitä söisi Thaimaan matkalla? Ao Nangin ravintola- ja ruokavinkit
3. Painehuuhtelulaitteella liat veks ja ammattilaisen autopesussa kiiltävä lopputulos
4. Ovatko lapset tervetulleita ravintoloihin? Ravintolakulttuuria täällä ja maailmalla
5. Porkkanasämpylät
6. Tuulilasitaikuutta
7. Lapselle sänkyyn oma futon ja luonnonmateriaaleja päästä varpaisiin – nukkuuko lapsesi muovissa?
8. Vinkit Thaimaan matkailuun
9. Kustomoitu puku Thaimaasta
10. Lapsen ensimmäiset teemasynttärit: 2-vuotiaan naamiaiset

Tänä vuonna julkaistujen postausten lisäksi luitte myös aiempien vuosien suosikkeja, joista nostan esille vuoden viisi luetuimmaksi noussutta postausta.
1. Maailman paras perunasalaatti
2. Koiran kanssa autolla Eurooppaan
3. Unet villalla: hyvästi vilu, hyvästi hikoilu! + alennuskoodi
4. Hyvästi patjan aiheuttamat selkäsäryt! Oikeanlaista nukkumisergonomiaa futonilla
5. Perinneruokaa savolaisittain: Perunakukkoa padassa
Tällä jälkimmäisellä listalla ensimmäistä ja viidettä sijaa pitävät postaukset pistävät tilastoista erityisesti silmääni. Te lukijani rakastatte selvästikin perunasalaattia, sillä tämä ohje luettiin huikeat yli 1800 kertaa vuoden aikana enkä ihmettele, sillä tämä ystävältä saatu perunasalaattiresepti on todella maailman paras ja siinä ovat maut äärimmäisen hyvin kohdallaan. Toinen tilastoista silmiin pistävä postaus on pataperunakukon resepti. Se on ollut aina blogini luetuimpia ja suosituimpia postauksia vuodesta toiseen ja tuo postaus on yksi ensimmäisistä, joita blogiini aikoinaan kirjoitin, kun bloggaamisen aloitin. Siitä asti te lukijat olette rakastaneet tätä anoppini perinneruokaa kunnioittavaa patakukko-reseptiä.

img_4986

Melkoisen paljon mahtui positiivisia juttuja bloginkin vuoteen. Toivon tälle alkavalle vuodelle blogilleni löytyvän aikaa omakotitalon rakentamisen ohessa ja uudet yhteistyöt ovat myös tervetulleita vuoden 2019 kalenteriin. Toivottavasti te blogini lukijat myös pidätte tulevan vuoden jutuistani, ainakin omakotitalo- ja rakentamisjuttuja on tiedossa vino pino ja koitan jakaa kaikki tämän projektin myötä opitut vinkit myös teille. Kiitos viime vuodesta ja tervetuloa mukaan tällekin vuodelle, niin vanhat kuin uudetkin lukijat. Blogia voi myös seurata sähköposti-ilmoituksin, Bloglovin’issa, blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa, joten tervetuloa sinnekin seurailemaan. Muistakaa, että kommenttikentät niin täällä kuin sosiaalisessa mediassakin ovat teidän ja sinne saa kirjoitella mielipiteitä, huomioita ja terveisiä.

 

Hyvää uutta vuotta 2019!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: