Fiiliksiä pääsiäiseltä; lapsen ensimmäinen kaveriyökyläily ja uuteen luontopolkuun tutustumista

IMG_5701

Niin se vain hujahti ohi ihana pääsiäinen ja pitkät vapaat. Meillä mentiin pääsiäinen tukka putkella paikasta toiseen ja nyt kerätäänkin sitten voimia sängyn pohjalta käsin, kun päiväkodista vieraaksi saapui vatsatauti. Hieman kuitenkin ihania pääsiäisen tunnelmia ajattelin kertoilla sanoin ja kuvin, vaikka pääsiäisestä jo useampi päivä vierähtikin.

IMG_5679

Meillä oli oikea ekstroverttien yltiösosiaalisuusviikonloppu, sillä nämä pyhät vietettiin pitkälti ystävien kanssa ja sukulaisiakin kerettiin näkemään kahvittelujen merkeissä. Vielä alkuviikosta pääsiäiseksi ei nyt oikeastaan ihan hirveästi ollut suunnitelmia, mutta kuinkas sitten kävikään: lounastreffit ystäväperheen tykönä, iltapäiväkahvit mummolassa, koiratreffit ystäväperheen kanssa, Alisan eka kaveriyökyläily, ystävätreffit tontilla uutta taloamme ihmetellen ja kahvit kummien luona.

 

Parhaiten mieleen jäi kuitenkin Alisan ensimmäinen yökyläily ystävän luona. 3-vuotiasta en toki vielä yksinään yökyläilemään kaverin luokse laittaisi, mutta onneksi Alisan ystävien vanhemmat puolestaan ovat meidän aikuisten ystäviä, niin voitiin yökyläillä helposti koko konkkaronkka ja olipa Nalakin vielä hännän huippuna mukana. Voi sitä lasten riemua, kun nukkumajärjestelyjen suunnittelu alkoi jo edeltävänä iltana ja yökylässä sitten lopulta pitkän leikkipäivän päätteeksi lapset nukahtivat samaan sänkyyn jalat vastakkain ja päät omissa päädyissään. Päivä sisälsi auringonsäteistä nauttimista, grillikauden avauksen hirviburgereiden ja parsatankojen merkeissä, trampoliinilla pomppimista ja loputtomasti leikkejä muutenkin niin sisällä kuin ulkonakin. Mahtui siihen toki ikäkauteen kuuluvia uhmakohtauksiakin puolin ja toisin sekä varhaisen ystävyyden koettelua, kun leluja joutui jakamaan eikä kaikkea voinut omia itselleen. Siinä katsellessa lasten temmeltämistä omakotitalon aidatulla pihalla mietin, että ei olisi kauaa, kun saisin saman näkymän omaankin kotiin ja omakotitalon terassilla saisin nauttia  kahvikupin äärellä siitä näkymästä, miten lapsi saa nauttia pihaleikeistä sielunsa kyllyydestä.

 

Kun heräsimme yökylässä pääsiäisaamuun, olikin vieraisilla käynyt pääsiäispupu. Pupu oli piilotellut yllätyksiä pitkin pihamaata ja jättänyt kuva-arvoituksia piilopaikoista. Lapset nauttivat, kun saivat etsiä suklaamunia koriin. He katsoivat tarkkaavaisesti jokaista pupun jättämää kuvaa ja kiljahtelut kuuluivat varmasti naapuriin asti aina kun uusi suklaamunien piilopaikka paljastui. Suklaamunien syömisen jälkeen olikin hyvä aika hilpaista kotiin ja sulkea nämä muistot muistojen lokeroon, josta ne voisivat minun puolestani tekeytyä perinteeksi ajan saatossa.

IMG_20190422_175741DSC_0083 (1)DSC_0095

Pääsiäismunajahdin lisäksi pääsiäiseemme mahtui uuteen luontopolkuun tutustumista. Kun pääsiäisen oli herkuteltu grillin ja kahvipöytien ääressä, teki viimeisenä vapaapäivänä mieli lähteä ulkoilemaan luonnonhelmaan ja lähdimme tutustumaan Vaajakosken perukoilla sijaitsevaan Jääskelän luontopolkuun, missä emme olleet aiemmin käyneet. Päätimme kiertää kolmen kilometrin mittaisen Tontunvuorten reitin, jonka Alisakin jaksoi lähestulkoon kokonaan kävellä omin jaloin. Kuuntelimme lintujen laulua ja sulavan puron solinaa, tunsimme iholla lämpötilojen vaihtelun maaston korkeuden vaihdellessa, kuuntelimme oksien rasahtelua kenkien alla ja välttelimme liukastumasta jäisillä polun osilla.

IMG_20190422_160000IMG_20190422_163155

Tontunvuorten reitti oli mukava uusi tuttavuus, vaikka se ei vedä maisemillaan vertoja komeammille kanssasisarilleen. Ehdottomana etuna oli reitin läheinen sijainti Jyväskylän lähimaastossa moneen muuhun tunnetumpaan luontopolkuun verrattuna, joten paikalle pääsi autolla nopeasti eikä luontopolun kiertämiseen tarvinnut varata koko päivää aikaa. Plussaa myös siitä, että koko reitin sijaan reitin saattoi kulkea myös pienemmissä kolmen tai neljän kilometrin osissa, kuten me teimme, sillä ennalta osasimme jo sanoa, ettei Alisa olisi jaksanut kävellä koko viiden kilometrin reittiä.

IMG_20190422_164849

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: