Ihana vappu; voittobrunssi ja lettukestit

IMG_5743

Vielä tiistaina päivällä työpäivää tarpoessa läpi ei kalenterissa ollut oikeastaan mitään vappusuunnitelmia. Ajatuksena oli ehkä tehdä jotain vappuista ruokaa, grillata ehkä ja jos sää olisi aurinkoinen, voisi ulkoilla. Tulisikohan joku Alisan ystävistä leikkimään meidän kanssa vappupäivänä, jos laittasin WhatsApissa viestiä?

 

Alisan muutaman päiväkotikaverin vanhempien muodostamassa WhatsApp-ryhmässä tulikin kyselyä, että miten olisi porukalla vappubrunssi jossain kivassa ravintolassa Jyväskylässä? Ehdotus kuulosti niin hyvältä, että saatoin jo maistaa kielellä kaikki ihanat brunssiherkut ja nähdä kuohuviinin iloiset kuplat poreilemassa kauniissa kuohuviinilasissa. Mieleen hiipi myös realiteetit, jotka oli otettava huomioon. Rahat ovat tiukilla, kun rakennetaan taloa ja maksetaan samaan aikaan näitä normaaleja lapsiperheen arkeen ja asumiseen liittyviä kuluja. Mihinkään useiden kymmenien eurojen vappubrunsseihin ei lompakko nyt yksinkertaisesti taipuisi, vaikka kuinka toivoisin. Pettynein mielin oli kirjoitettava ryhmään meidän perheen puolesta vastaus, ettei ravintolabrunssi nyt meidän osalta onnistuisi, niin ihanalta kuin ehdotus kuulostikin. Niin moneen asiaan on jo tämän kevään aikana joutunut sanomaan ei, kun rakentaminen syö jokaisen liikenevän euron, mutta toisaalta olihan se tiedossa, ettei omakotitalo duunarille ilmaiseksi taivaasta tupsahda, vaan sen unelman eteen on tehtävä myös uhrauksia.

IMG_20190501_122255

Vapun aattoillan edetessä ja kotona omatekoisten lihapiirakoiden paistuessa tuli osallistuttua Facebookissa Vennin vappubrunssiarvontaan. Samaan arvontaan osallistui jokainen muukin meistä, ketkä WhatsApp-ryhmässä olivat yhteisestä vappubrunssista puhuneet. Mietin sekunnin ajan, että olisipa mahtavaa voittaa vappubrunssi, kun muuten se jäisi meidän osalta tänä vuonna vain haaveeksi, mutta sitten unohdin koko arvonnan.

 

Vappupäivän aamuna nukuimme pitkään ja söimme myöhäisen aamupalan, sillä kello yhdeksän aikaan syöty aamupala on todellakin pikkulapsiperheelle hyvinkin myöhäinen aamupala. Mietimme, että mitäs sitä arkipäivän vapaan ja vappupäivän kunniaksi tekisimme. Päätimme lämmittää vappusaunan ja mennä saunomaan heti aamupäivästä ja niin me teimme. Istuimme löylyissä kaikessa rauhassa ja nautimme aamupäivän aurinkoisista säteistä takapihallamme istuskellen. Ilma oli lämmin ja kirkas.

IMG_20190501_130807

Saunan jälkeen vilkaisin puhelintani ja sydän pomppasi kurkkuun. Mitä oli tapahtunut? Puhelimessa oli 40 viestiä ja kuusi puhelua ja Larin puhelimessa samanmoiset. Mielen valtasi heti ajatus, että joku meistä voitti brunssin koko porukalle. Ennen kuin katsoin edes keneltä viestit ja puhelut olivat tulleet, avasin Vennin Facebook-sivun ja menin katsomaan, kuka arvonnan oli voittanut. Yksi meistä, JES! Ja meitä oli koitettu tavoitella, jotta päästäisiin yhdessä voittobrunssille.

 

En muuten ole koskaan aiemmin saanut itseäni liikenteeseen yhtä nopeasti saunan jälkeen, sillä seisoin olohuoneessamme kirjaimellisesti pyyhe päällä ja hiukset vettä valuen, samoin teki Alisa ja Lari, kun saimme tiedon, että puolen tunnin päästä pitäisi olla kaupungissa. Maailman nopein hiustenkuivaus, pikameikki, vaatteet niskaan ja ei muuta kuin menoksi ja niin vain tämän perheen ruokavainunenät löysivät tiensä brunssipöytään juuri oikeaan aikaan. Meiltähän ei jää brunssi väliin. Mikä hauskinta, yksi ystävistämme oli käynyt jopa ulko-ovellamme pimpottelemassa ovikelloa ja kolkuttelemassa oveen, että missä ne Tammilehdot nyt ovat piilossa, kun yleensä elävät puhelin kasvaneena käteen kiinni, mutta emmepä me saunanlauteelle mitään ole kuulleet.

IMG_20190501_125401

Vappubrunssi tuntui ja maistui niin ihanalle. Karvain mielin kun edellisenä iltana oli joutunut kieltäytymään brunssista ihanan ystäväporukan kanssa ja sitten yhtäkkiä istuimmekin ilmaisella brunssilla kädessä kuohuviinilasi, jossa kultaisenaan välkehtivä kuohujuoma kupli iloisesti ja edessä kaunein cappucino, jonka olen hetkeen nähnyt sekä ympärillä joukko ystäviä, joista on tullut superrakkaita lyhyessä ajassa, sillä nämä kaikki ihmiset, joiden kanssa tänään vappua vietimme, ovat tulleet elämäämme sen myötä, kun Alisa aloitti päiväkodin.

 

En olisi ikinä voinut kuvitella, miten upean ystäväjoukon lapsen päiväkodin aloitus voisi tuoda myös meidän vanhempien elämään. Sen lisäksi, että lapseni on saanut ystäviä, joista hän vielä viimeisenä nukkumaan mennessäänkin puhuu, että kuinka rakkaita ja ihania nämä kaikki ystävät ovat ja kuinka hänellä on jokaista heistä ikävä, niin sen lisäksi myös me vanhemmat olemme saaneet ympärillemme tiiviin ystävien tukiverkon, jossa jaetaan surut ja ilot, vietetään aikaa yhdessä lapsiperheinä ja istutaan iltaa ihan vain vanhempienkin kesken eikä karsasteta välillä roisinakin rönsyilevää huumoria.

IMG_20190501_174109

Brunssilta päiväunien kautta vappupäivän viettomme jatkui vielä yhden Alisan päiväkotikaverin kotiin, jossa pidimme vappuhengessä lettukestit. Sateesta viis, mutta ihanat muurinpohjaletut saatiin luomumansikoiden kera. Nam, miten herkullinen vappu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: