Etävirpomisesta jäi positiivinen kokemus

DSC_0026

Koronavirus on vitsaus, joka on aiheuttanut paljon mielipahaa. Sen lisäksi, että talvilomastamme karsiutui pois monet kivat lomasuunnitelmat ja tämän vuoden talvilomaan asennoiduttiinkin koronarajoitusten lannistamina vähän erilaisesta näkökulmasta kuin tavallisesti sekä lapsen syntymäpäiväkekkerit siirtyivät johonkin aikaan arvaamattomaan, ehkä loppukesälle, niin myös virpominen oli ihan ymmärrettävästi kielletty tänä vuonna. Joka tapauksessa tämäkin rajoitus kolahti enemmän lapseen kuin aikuisiin, sillä lapselle syiden ymmärtäminen on aina vaikeampaa kuin aikuiselle, joka pystyy käsittämään paremmin terveyden ja turvallisuuden merkityksen sekä omien valintojen vaikutuksen kokonaiskuvaan. Niinpä jälleen harmitti, kun lapselle joutui kertomaan, että tänä vuonna ei pääse kiertämään virpomisvitsojen kanssa naapurustojen ja sukulaisten oville.

DSC_0028

Monen asian harmittavuus on kuitenkin myös aikuisten asenteesta kiinni. Lopputulos riippuu siitä, miten asian lapselle esittää ja miten tilanteen tekee kuitenkin mahdollisimman mukavaksi lapsen näkökulmasta katsottuna. Niinpä, kun pisti sivuun harmituksen peruuntuneiden virpomiskierrosten vuoksi ja asennoitui asiaan niin, että miten tästä perinteestä saisi kuitenkin mahdollisimman paljon irti rajoituksia noudattaen, niin kekseliäisyys ja positiivinen asenne pelastivat lopulta tämänkin perinteen. Koristelimme virpomisoksat ja askartelimme pääsiäiskoristeita yhdessä lapsen kanssa, koska osa koko hauskuutta on juurikin virpomisperinteeseen valmistautuminen oksia ja koristeita askarrellen. Tästä osuudesta ei tarvinnut luopua koronan vuoksi onneksi lainkaan. Kun palmusunnuntai koitti ja edessä olisi ollut perinteikkäät virpomiset, niin jalkaan ei vedettykään ulkokenkiä, vaan sen sijaan otimme esille kameran. Alisa sonnustautui Anna-prinsessaksi, koska pääsiäisnoidat eivät nyt olleet meidän juttu tänä vuonna ja Alisa virpoi iloisen virpomisloitsun videolle. Video lähetettiin sitten läheisille ja ystäville. Me puolestamme olimme hankkinneet etukäteen hieman virpomispalkkaa pienelle virpojalle.

DSC_0029

Lisäksi halusimme vielä yllättää tässä lähellä asuvat isovanhemmat ja isomummot pääsiäiskoristeilla, mutta tietenkään nyt koronan vuoksi Alisa ei voinut mennä vierailemaan perinteisesti heidän luonaan. Minä olen kuitenkin nyt viime aikoina hoitanut omien isovanhempieni kauppa- ja apteekkiasioita, sillä olemme perhepiirissä yhteistuumin halunneet suojella heitä koronavirukselta. Niinpä heidän ei ole tarvinnut käydä kauppa-asioilla itse, vaan minä ja muutama muu läheinen olemme auttaneet heitä päivittäisissä juoksevissa asioissa. Palmusunnuntaina itselläni oli edessä näiden asioiden puitteissa käyntiä molempien mummojeni sekä vanhempieni oven taakse ja samalla kun jätin ruokaostokset oven pieleen, olin sujauttanut kauppakasseihin pienen pääsiäistuliaisen meiltä; pääsiäiskranssit, jotka olimme yhdessä Alisan kanssa askarrelleet.

IMG_7312

Niinpä tänä pääsiäisenä saimme muutaman pääsiäiskranssin toimitettua läheisillemme ilman lähikontaktia ja ilman virpomista, mutta toisaalta Alisa sai etänä videolla virpoa kaikille läheisille, jopa hieman kauempanakin asuville, joille emme tavallisesti ole virponeet lainkaan, koska heidän kotiovensa on sijainnut pitkän matkan päässä. Lopputuloksena oli varsin onnistunut etävirpominen ja onnellinen virpojatyttö, jolla oli hymy herkässä ja saldona monta suklaamunaa. Niinpä omasta puolestani voinkin iloisin mielin kehottaa noudattamaan hallituksen asettamia rajoituksia ja kehotuksia, jotka on asetettu kaikkien meidän parhaaksi, mutta silti kaikesta kivasta ei tarvitse luopua. Moni asia onnistuu hyödyntäen nykyteknologian etäyhteyksiä ja oman pääkopan kekseliäisyyttä. Tulevina vuosina mekin virvomme varmasti ahkerammin myös niille kauempana asuville sukulaisille ja ystäville, joten jotain tämä korona-aika on opettanutkin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: